Ένα υπέροχο τουρσί από διάφορα λαχανικά που έχουν υποστεί ζύμωση. Σας έχουμε τη συνταγή για να το ετοιμάσετε σε 30 λεπτά!

Κόβουμε 1 κινέζικο λάχανο σε μακριές φέτες, κατόπιν σε κομμάτια των 8 εκ. Τα ρίχνουμε σε μπολ. Πασπαλίζουμε με 1 κουτ. σούπας αλάτι θαλασσινό και ανακατεύουμε καλά. Ανά 30 λεπτά ανακατεύουμε, για τις επόμενες 2-3 ώρες. Ξεπλένουμε με νερό και στραγγίζουμε καλά.

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας ρυζάλευρο μαζί με 100 ml νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει μια πάστα.

Στο μούλτι πολτοποιούμε 1 κρεμμύδι, 4 σκελίδες σκόρδο και 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ 5 εκ. χωρίς φλούδα (αν χρειαστεί, αραιώνουμε με λίγες κουτ. γλυκού νερό). Αδειάζουμε σε μπολ μαζί με 50 ml σάλτσα ψαριού και 60 γρ. νιφάδες τσίλι. Με τα 3/4 αυτής της πάστας κάνουμε μασάζ στο λάχανο (θα δείτε ότι λίγο υγρό θα αρχίσει να βγαίνει στο μπολ). Προσθέτουμε 1 μέτριο καρότο κομμένο σε στικ μεγέθους σπιρτόξυλου και 3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε κομμάτια των 3 εκ. Αναμειγνύουμε μαζί με την υπόλοιπη πάστα.

Ρίχνουμε τα υλικά σε ένα αποστειρωμένο βάζο του 1 λίτρου στριμώχνοντάς τα για να φύγει ο αέρας και απογεμίζουμε με υγρό από το μπολ. Καθώς πιέζουμε τα υλικά προς τα κάτω, θα ανέβει υγρό προς τα πάνω και θα τα καλύψει. Αν όχι, διαλύουμε 1 κουτ. γλυκού αλάτι θαλασσινό σε 100 ml βραστό νερό και απογεμίζουμε. Καλύπτουμε με ένα φύλλο λάχανου ή ένα μικρό πιατάκι την επιφάνεια του μείγματος και προσθέτουμε από πάνω ένα βαρίδι, όπως μια πέτρα που έχουμε αποστειρώσει βράζοντάς τη σε νερό για 10 λεπτά. Κλείνουμε το καπάκι και καλύπτουμε με μια πετσέτα στερεωμένη με λάστιχο. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ημέρες, σε δροσερό και σκοτεινό μέρος, δοκιμάζοντάς το δύο φορές την ημέρα, μέχρι να αρχίσει να γίνεται ξινό και να έχει περίεργη όψη. Μεταφέρουμε σε πλαστικό μπολ με καπάκι που κλείνει αεροστεγώς στο ψυγείο.

Δείτε επίσης:

Τουρσί: Το βάζουμε στο τραπέζι σε 7 super συνταγές

Πικάντικες γαρίδες με τουρσί σε λάδι πάπρικας

Γλυκόξινο τουρσί μπρόκολο-κουνουπίδι