Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ αλμυρή σάλτσα κάσιους, τότε είναι ευκαιρία να φτιάξετε στο σπίτι σας. Γίνεται εύκολα και είναι πολύ γευστική. Τρώγεται σαν σνακ ενώ μπορεί να ενσωματωθεί σε διάφορες αλμυρές συνταγές και να δώσει «σπιρτάδα» στα πιάτα. Ιδανική για vegan διατροφή αλλά και για όσους ψάχνουν πιο υγιεινές λύσεις για τις καθημερινές τους συνταγές.

Υπάρχουν διάφορες συνταγές για να φτιάξετε τη συγκεκριμένη αλμυρή παρασκευή. Στις περισσότερες απαιτείται πολύωρο μούλιασμα των φιστικιών, ενώ στη συγκεκριμένη προτείνεται μόλις 60 λεπτά μούλιασμα, κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε να την ετοιμάσετε αρκετά εύκολα. Αν μουλιάσετε τα κάσιους σε βραστό νερό, τα πράγματα γίνονται πιο γρήγορα, καθώς μπορούν να μαλακώσουν σε 30- 60 λεπτά.

Υλικά
2 φλιτζάνια ωμά κάσιους
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού χοντρό αλάτι

Διαδικασία
Ζεσταίνουμε νερό στον βραστήρα και στη συνέχεια το ρίχνουμε σε ένα μεσαίο μπολ. Βάζουμε μέσα τα κάσιους να μουλιάσουν για 30-60 λεπτά.
Στεγνώνουμε τα κάσιους και τα μεταφέρουμε σε ένα δυνατό μπλέντερ ή σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Προσθέτουμε το σκόρδο, το λάδι και το αλάτι και ένα φλιτζάνι νερό και τα «χτυπάμε» μέχρι να γίνουν πουρές.
Η σάλτσα κάσιους μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 5 μέρες σε ένα αεροστεγώς κλεισμένο σκεύος. Στην κατάψυξη συντηρείται μέχρι και τρεις μήνες.

Δείτε επίσης:
#olivetips: Φτιάχνουμε πεντανόστιμο και θρεπτικό βούτυρο κάσιους

Πώς να φτιάξεις γάλα και γιαούρτι από κάσιους στο σπίτι

Σαλάτα λάχανο με πιπεριές, καρότο, κάσιους και βινεγκρέτ με σόγια