Ποιο είναι το πιο αγαπημένο σνακ για τους μαραθώνιους ταινιών και σειρών; Χωρίς αμφιβολία, το ποπ κορν!

Εδώ και δεκαετίες ολόκληρες αποτελεί το ελαφρύ σνακ που συνοδεύει τις κινηματογραφικές μας εμπειρίες και δεν υπάρχει αίθουσα κινηματόγραφου που να μην μυρίζει φρεσκοψημένο ποπ κορν. Κυκλοφορεί πλέον σε διάφορες γεύσεις, αλμυρό γλυκό, πικάντικο, καραμελωμένο, ο καθένας βρίσκει πια τη γεύση που του αρέσει.

Ποιος ανακάλυψε το ποπ κορν;
Παρά το εγγλέζικο όνομά του, το ποπ κορν δεν προέρχεται από την αγγλοσαξονική ποπ κουλτούρα. Πρόκειται για εφεύρεση των ιθαγενών Αμερικανών. Διάφορες πηγές αναφέρουν ότι μια φυλή ιθαγενών της Βόρειας Αμερικής, οι Ιροκέζοι ή Ιροκουά, ανακάλυψαν πρώτοι αυτή τη λιχουδιά, όταν μαγείρευαν καλαμπόκι σε θερμαινόμενα δοχεία. Τη διαδικασία γνώρισαν οι Γάλλοι άποικοι το 1612 όταν έφτασαν στον Καναδά. Λίγους αιώνες αργότερα, το 1893, ο Αμερικανός ζαχαροπλάστης Charles Cretors έκανε δημοφιλές το ποπ κορν, όταν έφτιαξε την πρώτη μηχανή για την παρασκευή ποπ κορν, το περίφημο «popper».

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία: Το «καλαμπόκι που σκάει» γνώρισε μέρες μεγάλες δόξας. Έγινε το απόλυτο σύμβολο της κινηματογραφικής βιομηχανίας, ήδη από την χρυσή εποχή του Χόλιγουντ το 1930 και από τότε δεν έλειψε ποτέ από καμία κινηματογραφική αίθουσα. Και εξακολουθεί να μην λείπει.

Από τις αρχές της δεκαετίας του ‘90, ωστόσο, η ανήσυχη βιομηχανία αναζήτησε νέες ιδέες για το κλασικό ποπ κορν κι έτσι αναπτύχθηκαν διάφορες γεύσεις και παραλλαγές. Πολύ συνηθισμένα είναι τα ποπ κορν με καραμέλα ή με σοκολάτα, αλλά και πιο αλμυρές γεύσεις, όπως με τυρί και διάφορα μυρωδικά. έχετε δοκιμάσει ποπ κορν με θυμάρι και δεντρολίβανο;

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Ποπ Κορν που τιμούν σήμερα στις ΗΠΑ, βρήκαμε τη συνταγή για να φτιάξετε γλυκό ποπ κορν με καραμέλα. Πολύ γευστικό!

Πριν ξεκινήσετε αποφασίστε απλώς ποια ταινία θα δείτε απόψε.

Ποπ Κορν με Καραμέλα

Υλικά
8 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι για ποπ κορν
50 γρ. βούτυρο
200 γρ, ζάχαρη άχνη
½ κουτ. γλυκού αλάτι
Λίγο ηλιέλαιο

Διαδικασία
Ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε. Ρίχνουμε το καλαμπόκι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα να πάει το λάδι σε όλους τους κόκκους. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά. Το καλαμπόκι θα αρχίσει να σκάει, κάνοντας τον χαρακτηριστικό ήχο. Όταν θα σταματήσει ο ήχος, το ποπ κορν είναι έτοιμο. Χρειάζεται λίγο προσοχή στον χρόνο για να μην καεί. Το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Στην ίδια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα. Μόλις το μείγμα γίνει υγρό και πάρει ωραίο καραμελένιο χρώμα, ρίχνουμε μέσα το ποπ κορν κι ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καλυφθεί καλά με την καραμέλα και να αλλάξει χρώμα. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σερβίρουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μικρότερα.

Αν σας αρέσει η πιο κλασική γεύση δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε αλμυρό ποπ κορν με βούτυρο.

Θα περάσετε υπέροχα!

Δείτε επίσης:
Σοκολατένια ποπκόρν

Προσοχή! Η κίτρινη ουσία στο ποπ κορν του σινεμά δεν είναι βούτυρο…

Φτιάχνουμε ένα zero waste σνακ από τις φλούδες των λαχανικών μας