Αν θέλετε ένα ελαφρύ μπισκοτάκι για να συνοδεύσετε τον καφέ σας, τότε η συνταγή αυτή είναι ό,τι πρέπει. Εύκολη, γρήγορη και αρκετά ελαφριά. Τα τσιπς αμυγδάλου είναι ιδανικό συνοδευτικό καφέ αλλά μπορεί να σταθεί και σε πρωινό, brunch αλλά και μια λύση για σχετικά υγιεινό παιδικό γλυκό.

Τα συγκεκριμένα μπισκοτάκια λιώνουν στο στόμα ενώ γίνονται με πολύ λίγα υλικά που μπορεί να έχετε ανά πάσα στιγμή στο σπίτι σας.

Πώς παρασκευάζονται τα τσιπς αμυγδάλου

Υλικά (για 4 άτομα)
30 γρ αμύγδαλα σε μορφή πούδρας
20 γρ μαλακό βούτυρο
20 γρ. αλεύρι
75 γρ. ζάχαρη
1 ασπράδι αυγού
λίγα αμύγδαλα φιλέ (προαιρετικά)

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, προσθέτοντας στο τέλος το αυγό και το βούτυρο. Πασπαλίζουμε το μείγμα με αμύγδαλα φιλέ, αν θέλουμε να δώσουμε στα μπισκότα μας πιο έντονη γεύση αμυγδάλου.

Με ένα κουτ. γλυκού παίρνουμε λίγη λίγη τη ζύμη και σχηματίζετε μικρά λεπτά μπαλάκια μέσα σε ταψί, όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Και τα τσιπς αμυγδάλου είναι έτοιμα.

Εxtra tip
Για να γίνουν πιο νόστιμα και δελεαστικά για μικρούς και μεγάλους, μπορούμε να προσθέσουμε αντί για αμύγδαλα φιλέ, νιφάδες σοκολάτας.

Δείτε επίσης:
Μπισκότα σοκολάτας μόνο με 2 υλικά

Τα 10 καλύτερα μπισκότα του κόσμου -ανάμεσα τους και ένα ελληνικό

Μη χάνετε άλλο χρόνο! Φτιάξτε τα μπισκότα της Τζένιφερ Γκάρνερ