Αν ψάχνετε νέες ιδέες για επιδόρπια για τα παιδιά ή για τις απογευματινές ή βραδινές σας… υπογλυκαιμίες, τότε σας έχουμε μια πρόταση με βάση τα αχλάδια, που θα σας ενθουσιάσει. Συνδυάζουμε το αχλάδι με το αμύγδαλο και το άρωμα βανίλιας, σε μια συνταγή πολύ γλυκιά, αν και έχει πολύ μικρή ποσότητα ζάχαρης. Θέλει μόνο 30 λεπτά για να ετοιμαστεί και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!

Πώς θα ετοιμάσετε το επιδόρπιο αχλαδιού;

Υλικά
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. ζάχαρης (ή 30 γρ. ζάχαρη καρύδας)
1 αυγό
50 γρ. πούδρα αμυγδάλου
25 γρ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
1 κλαδάκι βανίλια
3 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη

Διαδικασία
Κόβουμε στη μέση το κλαδάκι βανίλιας ώστε να απελευθερωθούν οι σπόροι που έχει μέσα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές κρεμώδες μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά, την πούδρα αμυγδάλου, τη βανίλια, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε από μέσα τους σπόρους. Γεμίζουμε το εσωτερικό τους με την κρέμα και στο τέλος τα πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.
Ψήνουμε στους 180 ͒ C για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να γίνει με διάφορες παραλλαγές, προσθέτοντας και άλλα υλικά της αρεσκείας μας μέσα στα αχλάδια, όπως για παράδειγμα σταφίδες, κράνμπερις και άλλους ξηρούς καρπούς.

Δείτε επίσης:
Μήλα ή αχλάδια; Ποιο φρούτο προτιμούν οι αναγνώστες του Olivemagazine.gr;

Μιλφέιγ με αχλάδια και αμύγδαλα, σερβιρισμένα με σάλτσα σοκολάτας

Σαλάτα με αντίδια, μαραθόριζα, αχλάδι και τυρί Σαν Μιχάλη