Το καθάρισμα του ανανά μοιάζει για κάποιους σπαζοκεφαλιά, ακολουθώντας, όμως, τα παρακάτω βήματα θα ανακαλύψετε ότι τελικά είναι πιο εύκολο από ό,τι πιστεύατε…

Τοποθετούμε οριζόντια (ξαπλώνουμε) τον ανανά πάνω σε μια επιφάνεια κοπής και κόβουμε την κορυφή και τη βάση.

Στη συνέχεια, σηκώνουμε όρθιο τον ανανά. Με κοφτερό, μεγάλο μαχαίρι κόβουμε κάθετα τη φλούδα του, περιμετρικά, σε βάθος περίπου 3-5 χιλιοστών.

Κόβουμε το φρούτο στα 4, σε σταυρό.

Κρατώντας όρθιο -κάθετα- κάθε τέταρτο, κόβουμε με το μαχαίρι, από πάνω ως κάτω, το πολύ σκληρό κέντρο, την καρδιά του καρπού.

Στη συνέχεια, κόβουμε κάθε τέταρτο του ανανά σε φέτες και είναι έτοιμος!

Δείτε επίσης:

Ο ανανάς στο πιάτο

Ο ροζ ανανάς είναι ό,τι πιο όμορφο είδαμε τελευταία

Τάρτες galette με ανανά