Σου έχουμε ήδη πει πώς να χρησιμοποιήσεις υλικά μαγειρικής, όπως το αλάτι και το ψωμί, για να αφαιρέσεις λεκέδες από τα ρούχα. Σειρά τώρα να δούμε πώς μπορεί να μπει το υγρό απορρυπαντικό ρούχων στην κουζίνα και γενικά, στο υπόλοιπο σπίτι.

Δεν θα το πιστεύεις, αλλά το υγρό απορρυπαντικό ρούχων μπορεί να φανεί αποτελεσματικό και εκτός πλυντηρίου, σε εναλλακτικές χρήσεις.

Μπορεί να γίνει κρεμοσάπουνο για τα χέρια
Αν σου τελείωσε το κρεμοσάπουνο, το υγρό απορρυπαντικό μπορεί να σε βολέψει μέχρι τις επόμενες αγορές στο σουπερμάρκετ. Απλά αναμιγνύεις ίση ποσότητα απορρυπαντικού και νερού σε ένα μπολάκι ή στη θήκη του κρεμοσάπουνου.

Αλλά και ένα δυνατό καθαριστικό για τα χέρια
Όταν κάνεις επισκευές στο αυτοκίνητο και λερώνονται τα χέρια με γράσο ή όταν βάφεις και η μπογιά καταλήγει και στις παλάμες σου, το υγρό απορρυπαντικό μπορεί να σε βοηθήσει να καθαρίσεις. Για μία «δόση» καθαριστικού χεριών, ανακατεύεις 1 κουτ. γλυκού υγρό απορρυπαντικό ρούχων με 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο, απλώνεις στα χέρια και τρίβεις καλά.

Αντικαθιστά το υγρό γενικού καθαρισμού στην κουζίνα
Απομάκρυνε εύκολα τα δύσκολα λίπη στην κουζίνα, καθάρισε τις επιφάνειες και δώσε ευχάριστο άρωμα στον χώρο, χρησιμοποιώντας υγρό απορρυπαντικό ρούχων. Η αναλογία είναι 5 κουτ. σούπας υγρό απορρυπαντικό ρούχων σε 4 λίτρα νερό.

Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στο σφουγγάρισμα
Βάλε ½ καπάκι υγρό απορρυπαντικό ρούχων σε 1 γεμάτο κουβά με ζεστό νερό και σφουγγάρισε όλο το σπίτι. Άρωμα λεβάντας παντού…

Καθάρισε βουλωμένους σωλήνες
Πριν χρησιμοποιήσεις κάποιο δυνατό αποφρακτικό για σωλήνες, δοκίμασε υγρό απορρυπαντικό ρούχων. Απλά ρίξε ¼ καπάκι απορρυπαντικού στο σωλήνα, άφησε το για μερικά λεπτά και στη συνέχεια ρίξε καυτό νερό. Έτοιμο!

Δείτε επίσης:
Πώς να αφαιρέσεις λεκέδες φαγητού από τα καθίσματα του αυτοκινήτου

Ο πιο εύκολος τρόπος να βγάλεις τους λεκέδες λαδιού από τα ρούχα

Φυσική καθαριότητα στην κουζίνα