Το πεπόνι έχει περίοπτη θέση στα καλοκαιρινά φρούτα και νομίζουμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε για να βρείτε το πιο γλυκό από αυτά. Τι πρέπει να προσέχετε λοιπόν;

Καταρχάς ένα καλό πεπόνι μυρίζει όμορφα και είναι σχετικά βαρύ. Για να είστε σίγουροι ότι είναι ώριμο -και όχι άγουρο- πιέστε το κάτω μέρος του.

Αν το κάτω μέρος είναι σκληρό τότε το πεπόνι είναι άγουρο. Αν παραείναι μαλακό έχει αρχίσει να σαπίζει. Για να είναι όπως πρέπει το πεπόνι σας, το κάτω μέρος του θα πρέπει να είναι σχετικά μαλακό.Ακόμη, το τελευταίο που πρέπει να κοιτάξετε είναι το κοτσάνι του. Αν το κοτσάνι είναι ξερό τότε το πεπόνι σας εσωτερικά θα είναι μια χαρά. Εφαρμόστε το.

Εξάλλου, έχουμε κάθε λόγο να βάλουμε το πεπόνι στη διατροφή μας , καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και, C, Β6 και κάλιο και δεν περιέχει καθόλου χοληστερόλη. Η βιταμίνη Α, γνωστή και ως ρετινόλη είναι ιδιαίτερα σημαντική για το τριχωτό της κεφαλής, ενώ κρατά τα μαλλιά ενυδατωμένα και υγιή. Επίσης, η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την κατασκευή και συντήρηση του κολλαγόνου, που παρέχει δομή στο δέρμα και στα μαλλιά.

Δείτε επίσης

Ο κορωνοϊός «έριξε» την τιμή στα πανάκριβα «γκουρμέ» πεπόνια της Ιαπωνίας

Δημιουργούμε στην κουζίνα με καρπούζι και πεπόνι

Γιατί κάνουν μασάζ στα πεπόνια στην Ιαπωνία;