Aποκτούμε νέες συνήθειες και βάζουμε την υγιεινή γκρανόλα στην καθημερινότητά μας. Προσθέτουμε αποξηραμένα φρούτα και σερβίρουμε με γάλα ή γιαούρτι.

Υλικά για 8 μερίδες:
100 γρ. πίτουρο
150 γρ. κουάκερ βρώμης
25 γρ. σουσάμι
100 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
6 κουτ. σούπας σιρόπι σφενδάμου
200 γρ. αποξηραμένα φρούτα

Εκτέλεση:
Σε ένα αντικολλητικό ταψί βάζουμε το πίτουρο, τη βρώμη, το σουσάμι και τα ψιλοκομμένα καρύδια. Περιχύνουμε με το ηλιέλαιο και το σιρόπι σφενδάμου και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε για 20–30 λεπτά στους 180° C και ανακατεύουμε ξανά μέχρι δούμε πως το μείγμα μας είναι τραγανό. Έπειτα, το αφήνουμε να κρυώσει, προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και φυλάσσουμε σε αεροστεγές δοχείο. Σερβίρουμε με γάλα ή γιαούρτι.

Διαβάστε ακόμη

Γκρανόλα με μέλι

Η σπιτική γκρανόλα η σωστή (χωρίς ζάχαρη)

Σπιτική γκρανόλα