Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα διαφορετικό πέστο που είναι και ιδιαίτερα θρεπτικό, μιας και η ρόκα είναι γνωστή για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες!

Θέλει λίγα υλικά και 10 λεπτά από τον χρόνο σας!

Δείτε τη συνταγή παρακάτω:

Υλικά
4 φλιτζάνια ρόκα
1 φλιτζάνι βασιλικό
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
¼ φλιτζ. Σπόρους κουκουνάρι
μια σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
½ φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού αλάτι

Διαδικασία
Ρίχνετε στο μίξερ τα πρώτα 5 υλικά και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Όταν έχουν γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτετε το αλάτι και το ελαιόλαδο και χτυπάμε λίγο ακόμη. Βάζουμε το μείγμα σε ένα βαζάκι και το βάζουμε στο ψυγείο.
Το πέστο συντηρείται στο ψυγείο μέχρι και 5 μέρες!

Πώς να το καταναλώσουμε; Η πιο απλή και εύκολη λύση είναι να το προσθέσουμε στα μακαρόνια μας. Μπορούμε να τα έχουμε βάλει να βράζουν μέχρι να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία της παρασκευής του, οπότε το πολύ σε ένα 20λεπτο να έχουμε έτοιμη μια πολύ νόστιμη αλλά και υγιεινή μακαρονάδα!