Το Mozzarella in Carrozza είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ορεκτικά των Ιταλών, γίνεται πανεύκολα και μπορούμε είτε να το απολαύσουμε με ένα ποτήρι κρασί πριν το κυρίως γεύμα είτε με αυτό μπορούν να ξετρελάνουν οι μαμάδες τα παιδάκια τους με την μοναδική του γεύση και νοστιμιά. Στην κλασική ιταλική συνταγή, που ετοιμάζει ο PizzaChefArgy, κατά κόσμο Νίκος Αργυρόπουλος * βάζουμε μόνο φρέσκια μοτσαρέλα αλλά αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και αντζούγιες, σαλάμι αέρος ή ό,τι άλλο σας αρέσει.

Υλικά:
10 φέτες ψωμί του τοστ
3 αυγά
4 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα
300γρ. τριμμένη φρυγανιά
200γρ. αλεύρι

Εκτέλεση:
Κόβουμε τις άκρες από το ψωμί του τοστ κρατώντας μόνο την ψίχα. Μόλις κόψουμε σε λεπτές φέτες την μοτσαρέλα τις σκεπάζουμε με απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει την υγρασία τους.

Βάζουμε 2 φέτες μοτσαρέλα ενδιάμεσα σε δυο ψωμάκια και προσέχουμε να είναι στεγνές οι άκρες τους. Πιέζουμε καλά με τα δάχτυλα μας στις άκρες από τα ψωμάκια για να κλείσουν καλά.

Περνάμε τις φέτες μας πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά. Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο για ελάχιστο χρόνο μέχρι να πάρουν εξωτερικά το χρυσαφένιο καλοψημένο χρώμα. Σερβίρουμε με πέστο βασιλικού, τσίλι, ΒΒQ sauce ή ό,τι άλλο μας αρέσει.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής:

* O Νίκος Αργυρόπουλος είναι Pizza Chef από το 2010 έως και σήμερα. Ξεκίνησε από την Ιταλία όπου έμαθε εκεί την τέχνη δουλεύοντας στην πιτσαρία Agliara στην Piazza Sannazzaro στην Νάπολη. Το πάθος και το μεράκι του για την πίτσα σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον που υπάρχει για νόστιμη σπιτική πίτσα σε αρκετά νοικοκυριά τον ώθησαν στη δημιουργία καναλιού στο YouTube που δίνει συμβουλές για επαγγελματική πίτσα στο σπίτι, παρουσιάζει συνταγές και συστήνει διάφορα είδη πίτσας που μπορούν να γίνουν από τον καθένα… Το κανάλι του στο YouTube, PizzaChefArgy, μετρά πάνω από 5.68 χιλιάδες συνδρομητές και ο λογαριασμός του στο Instagram ξεπερνά τους 7.000 followers με το ίδιο ακριβώς όνομα.

Δείτε επίσης:
Αφράτη σπιτική πίτσα στο ταψί με ζύμη από φοκάτσια

Νηστίσιμη και vegan πίτσα με σουσαμένια ζύμη

Φτιάχνουμε νηστίσιμες και vegan πατατοκροκέτες