Σε όλους μας αρέσει να βλέπουμε την αγαπημένη μας ταινία με μια γαβάθα νόστιμα και βουτυράτα ποπ κορν. Και η αλήθεια να λέγεται, τα φρέσκα δεν συγκρίνονται με αυτά του εμπορίου. Όμως, για να τα φτιάξουμε στο σπίτι, θα πρέπει είτε να έχουμε την ειδική ποπ-κορν-μηχανή είτε να έχουμε πάρει το “κολάι” από τη μέθοδο με το λάδι (κάποιοι βάζουν βούτυρο, άλλοι σπορέλαιο και κάποιοι ε.π.ελαιόλαδο) στο κατσαρολάκι και τα καλαμπόκια που σκάνε σαν χειροβομβίδες, ενώ παράλληλα πρέπει και να τα κουνάμε για να μην καούν! Θέλει μεγάλη τέχνη και δεν την έχουν όλοι, είναι η αλήθεια. Τι θα λέγατε, όμως, αν μαθαίνατε ότι υπάρχει και τρίτος τρόπος;

Yπάρχει! Και χρειαζόμαστε μόνο μία χαρτοσακούλα και το φουρνάκι μικροκυμάτων.

Η διαδικασία
Ξεκινάμε βάζοντας μισή κούπα καλαμπόκι, μισό κουτ. γλυκού έ.π. ελαιόλαδο ή βούτυρο και αλάτι.

Τα ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ και τα μεταφέρουμε σε μια χαρτοσακούλα.

Διπλώνουμε και σταθεροποιουμε το άνοιγμα στην κορυφή της σακούλας για να μην πεταχτούν έξω τα ποπ κορν με την πίεση που θα δημιουργηθεί.

Βάζουμε τη σακούλα στο μικροκυμάτων για 2΄. Μπορεί να χρειαστεί λίγη ώρα παραπάνω, ανάλογα με το φουρνάκι.

Προσοχή! Δεν τα αφήνουμε πολλή ώρα. Στα 2΄ ελέγχουμε κι αν δεν έχουν γίνει, τότε τα βάζουμε για λίγα ακόμη δευτερόλεπτα. Δεν θέλουμε να τους βάλουμε φωτιά. Όταν ακούσουμε τους χαρακτηριστικούς ήχους (ποπ) να γίνονται ελαφρώς πιο αραιοί, λογικά είμαστε έτοιμοι!

Συμβουλές

Για οικονομία: Όπως και όταν τρώμε τα ποπ κορν στο σινεμά, στον πάτο της σακούλας θα έχουν μείνει μερικά καλαμπόκια. Μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε για μελλοντική χρήση.

Για γεύση: Αν θέλετε να δώσετε έξτρα γεύση, μπορείτε στο τέλος να προσθέσετε πάπρικα γλυκιά ή καυτερή ή να παίξετε με τις γεύσεις που σας αρέσουν, χρησιμοποιώντας αποξηραμένα αρωματικά, όπως ρίγανη.

Δείτε επίσης:

Σοκολατένια ποπκόρν

Σούπα με καρότα, καλαμπόκι και ποπ κορν

Πότε φτιάχτηκαν τα πρώτα ποπ κορν;