Τα καλαμάκια πολλαπλών χρήσεων είναι η καλύτερη εναλλακτική αντικατάστασης των πλαστικών που δεν ανακυκλώνονται. Πώς όμως θα τα καθαρίσουμε;

Σε πρώτη φάση, το πιο απλό που μπορείτε να σκεφτείτε είναι να τα βυθίζετε σε μια λεκάνη με καυτό νερό και σαπούνι για τα πιάτα, να τα ξεπλένετε καλά και στη συνέχεια να τα στεγνώνετε καλά. Αυτό είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία, αν τα χρησιμοποιείτε για να πιείτε υγρά όπως νερό ή κάποιο αναψυκτικό, Ωστόσο, τα πράγματα αλλάζουν αν πίνετε χυμούς, γάλα ή smoothies γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις το καθάρισμα στα καλαμάκια θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικό. Δείτε λοιπόν τι θα χρειαστείτε.

– Ζεστό νερό
– Σαπούνι για τα πιάτα
– Λεπτό βουρτσάκι για καλαμάκια
– Baking soda
Οδηγίες
– Ξεπλένετε το καλαμάκι εσωτερικά. Καλό είναι, να το κάνετε αμέσως αφού το χρησιμοποιήσετε για να μην στεγνώσουν τα υπολείμματα. Δεν θα είναι μετά και τόσο εύκολο να τα καθαρίσετε. Εναλλακτικά, βυθίστε τα σε ζεστό νερό με σαπούνι πιάτων μέχρι να τα πλύνετε.
– Τοποθετείτε το βουρτσάκι από τη μία πλευρά και καθαρίζετε προσεκτικά. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και από την άλλη πλευρά.
– Προσθέτετε baking soda στο δοχείο με το σαπούνι και ξαναβουρτσίζετε.
– Αφού τελειώσετε με το σαπούνισμα, ξεπλένετε τα καλαμάκια με άφθονο.

Δείτε επίσης

Οι αρχές του φενγκ σούι για καλή ατμόσφαιρα στην κουζίνα

Δεν φαντάζεσαι τι μπορείς να κάνεις με αυτά τα εργαλεία κουζίνας

Οργάνωση κουζίνας: 3 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις