Τα ανοιχτήρια για τις κονσέρβες είναι πολύ πρακτικό εργαλείο που δεν λείπει από καμία κουζίνα. Ωστόσο, έχουν και αυτά τον τρόπο τους για να τα καθαρίσετε σωστά.

Όπως όλα τα αντικείμενα, έτσι και το ανοιχτήρι για τις κονσέρβες, με πολυετή χρήση, φθείρεται. Η φθορά των εγκοπών είναι αναπόφευκτη αλλά μπορεί να συμβεί πολύ αργότερα αν το χρησιμοποιείτε σωστά, το καθαρίζετε και το σκουπίζετε μετά από κάθε χρήση. Τις περισσότερες φορές, αφού ανοίξουμε κονσέρβες που περιέχουν όξινα υγρά όπως ξύδι μπορεί να ξεχάσουμε ότι αυτά τα υγρά φθείρουν τα εργαλεία μας. Το ίδιο ισχύει και για το νερό, γι’ αυτό και μετά από κάθε καθάρισμά τους πρέπει να σκουπίζονται. Τι συμβαίνει όμως όταν σκουριάσουν; Σώζονται ή τα πετάμε; Πριν καταλήξει το ανοιχτήρι σας στα σκουπίδια, δοκιμάστε τον παρακάτω τρόπο που μπορεί να το κάνει σαν καινούριο!

Υλικά που θα χρειαστείτε
Βαζάκι ή κάποιο άλλο ψηλό δοχείο
Λευκό ξίδι
Μια παλιά οδοντόβουρτσα
Απορρυπαντικό πιάτων
Πετσέτα κουζίνας

Διαδικασία
Βυθίζετε το ανοιχτήρι -με τις εγκοπές προς τα κάτω- σε ένα βάζο με ξίδι. Φροντίζετε το ξίδι να καλύπτει τις εγκοπές και τα σκουριασμένα σημεία. Το αφήνετε για μερικά λεπτά ή ακόμα και ώρες, ανάλογα με τη φθορά. Το βγάζετε από το βάζο και το τρίβετε με την οδοντόβουρτσα που βυθίζετε ανά διαστήματα στο ξίδι. Μόλις καθαριστεί, βάζετε λίγο απορρυπαντικό στην οδοντόβουρτσα, τρίβετε ξανά και ξεπλένετε. Σκουπίζετε πολύ καλά και voila! Το ανοιχτήρι σας είναι σαν καινούριο.

Δείτε επίσης

4 λάθη που κάνεις με το πλυντήριο πιάτων

Πώς να βγάλεις τη σκουριά από τα καπάκια των βάζων

3 αντικείμενα που καθαρίζει τέλεια το αλάτι