Ένα εύκολο κόλπο για να αποθηκεύσετε για καιρό με ασφάλεια το σπανάκι, τη λόλα, το μπρόκολο και όλα τα φυλλώδη λαχανικά, πριν γίνουν για πέταμα!

Πόσες φορές δεν σας έχει τύχει να ανοίγετε το συρτάρι των λαχανικών και να διαπιστώνετε με απογοήτευση ότι τα σαλατικά που αγοράσατε είναι σχεδόν για πέταμα; Πρόκειται για μια κατηγορία αρκετά ευπαθών τροφίμων, οπότε το πρόβλημα αυτό το αντιμετωπίζουμε δυστυχώς αρκετά συχνά. Κι όμως, υπάρχει τρόπος να τα διατηρήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πώς;
Με το να τα πολτοποιήσετε στο μπλέντερ και να τα παγώσετε σε μια παγοθήκη.

Την ιδέα την πήραμε από ένα βίντεο στο Instagram της Emily Mariko, η οποία αφαίρεσε τις πρασινάδες από παντζάρια, καρότα, ραδίκια και άλλα λαχανικά, τα ξέπλυνε και τα χτύπησε στο μπλέντερ με λίγο νερό, ώσπου να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια έριξε το μίγμα σε μια παγοθήκη, την τοποθέτησε στην κατάψυξη και αυτό ήταν! Αν δεν έχετε αρκετές παγοθήκες, μπορείτε κάθε φορά που παγώνει μία να ρίχνετε τα παγάκια σε μια σακούλα τροφίμων, κατάλληλη για κατάψυξη και να τα φυλάσσετε εκεί.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emily Mariko (@emilymariko)

Τι κάνουμε τα παγάκια;
Είναι ιδανικά για υγιεινά, πράσινα smoothies, σούπες και βασικά για όποια συνταγή θα βάζατε κατεψυγμένο σπανάκι όταν δεν έχει ιδιαίτερη σημασία η υφή του.

Δεν χρειάζεται πάντως, απαραίτητα να πολτοποιήσετε τα φυλλώδη λαχανικά σας πριν τα καταψύξετε. Μπορείτε να τα βάλετε και απευθείας σε μια σακούλα που κλείνει αεροστεγώς και έπειτα στην κατάψυξή σας. Έχετε υπόψη, όμως, ότι τα κατεψυγμένα φυλλώδη λαχανικά δεν έχουν την ίδια τραγανή υφή, με τα ωμά, οπότε δεν συνιστώνται για παράδειγμα για σαλάτες.
Σίγουρα, αυτός είναι ένας τρόπος να μειώσουμε τη σπατάλη των τροφίμων, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στις μέρες μας.