Όταν έχουμε καλεσμένους στο σπίτι πέρα από το νόστιμο φαγητό θέλουμε να έχουμε τα πάντα στην εντέλεια. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει και μια ωραία διακόσμηση στο τραπέζι, που συμπεριλαμβάνει από το τραπεζομάντηλο μέχρι το καλό μας το σερβίτσιο.

Το καλό σερβίτσιο έχει πρωταγωνιστική θέση στο τραπέζι μας και για αυτό θα πρέπει να λάμπει! Όσον αφορά τη λάμψη του, έχουμε κάτι που μπορεί να βοηθήσει…

Σε περίπτωση, που πλένετε το σερβίτσιο στο πλυντήριο πιάτων, αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού με το απορρυπαντικό πιάτων που συνήθως χρησιμοποιείτε. Ο λόγος; Το οξύ που περιέχει το λεμόνι δρα σαν δυνατό καθαριστικό.

Στην περίπτωση, που πλένετε τα πιάτα στο χέρι, τότε μέσα σε ένα μπολ βάλτε 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι και με ένα κομμάτι από το χαρτί κουζίνας, που νοτίσατε στο χυμό λεμονιού, περάστε τα ποτήρια και τα πιάτα. Στη συνέχεια, ξεπλένετε καλά με χλιαρό νερό. Τέλος, για να αποφύγετε τη δημιουργία κηλίδων από νερό,  θα πρέπει να αφήσετε τα πιάτα και τα ποτήρια σας να στεγνώσουν ανάποδα πάνω σε μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα.

Διαβάστε επίσης:
DIY: Φτιάξε ενυδατική κρέμα χεριών σε χρόνο dt

Κατάψυξη: Τα λάθη που κάνεις και δεν μπορείς να την τακτοποιήσεις

3 χρήσεις που δεν περίμενες ότι κάνει το σύρμα της κουζίνας

Το άρθρο της εβδομάδας