Υπάρχει κάτι καλύτερο για να απολαύσετε με τα αβγά (τηγανητά ή ποσέ) -ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας- από μερικά κομμάτια ωραίο, τραγανό μπέικον; Ξέρουμε, σκέφτεστε τον χαμό που θα γίνει με το τηγάνισμα στην κουζίνα σας… Τι θα λέγατε, όμως, αν το ψήνατε στο φούρνο;

Αν θέλετε μόνο μερικές φέτες, μπορείτε άνετα να τις ψήσετε με τον κλασικό τρόπο στο τηγάνι, σε ηλιέλαιο αλλά υπάρχει και η επιλογή του να ζεστάνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και να τις ψήσετε χωρίς επιπλέον προσθήκη λίπους. Θα γίνουν εξίσου τραγανές. Αν όμως χρειάζεται να ψήσετε μεγαλύτερες ποσότητες, ο φούρνος είναι η λύση για να γίνουν όλα όπως πρέπει. Στο τηγάνι το μπέικον γίνεται κρατσανιστό διατηρώντας την πλούσια καπνιστή γεύση του αλλά το ίδιο ή ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα μπορείτε να πετύχετε και στο φούρνο.

Το ψήσιμο στο φούρνο
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί και στη συνέχεια τις φέτες μπέικον τη μία δίπλα από την άλλη. Μην τις τοποθετήσετε τη μία πάνω στην άλλη γιατί δεν θα ψηθούν σωστά. Επίσης, μην το παρακάνετε με την ποσότητα γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να γεμίσει κατά το ψήσιμο λίπος το ταψί, το μπέικον να μην ψηθεί όπως πρέπει, το λίπος να «κάψει» και να γεμίσει το σπίτι καπνούς. Αν χρειάζεστε μεγαλύτερες ποσότητες, μοιράστε τες σε δύο ταψιά. Θυμηθείτε ότι δεν είναι απαραίτητο να γυρίσετε τις φέτες, Ψήνονται μια χαρά. Για σωστό ψήσιμο χρειάζονται 15-20 λεπτά το πολύ. Λίγο παραπάνω μόνο αν οι φέτες είναι πιο παχιές.

Δείτε επίσης

Τα πάντα για το μπέικον και πώς θα το απολαύσεις

Μπέικον: 10 συνταγές για τα πιο #foodporn μαγειρέματα

Τα πάντα για την πατάτα