Ένα από τα κλασικά συνοδευτικά για τα πιάτα σας, που μπορεί να σταθεί και μόνο του ως γεύμα, είναι τα ψητά λαχανικά. Πατάτες, καρότα, πιπεριές και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε στη λαδόκολλα με λίγο λαδάκι και μπαχαρικά στον φούρνο. Πανεύκολο και πεντανόστιμο. Τα λαχανικά βγαίνουν πολύ τραγανά, αν τα καταναλώσετε αμέσως.

Τι γίνεται όμως αν περισσέψουν και φυλαχτούν στο ψυγείο;
Πώς να τα ζεστάνετε χωρίς να χάσουν την τραγανή υφή τους; Αν τα βάλετε στον φούρνο μικροκυμάτων -που είναι το πιο γρήγορο και πιο απλό- το αποτέλεσμα θα είναι σχεδόν απαγοητευτικό. Ήδη η παραμονή τους στο ψυγείο τα έχει μαλακώσει και ο φούρνος μικροκυμάτων θα τους δώσει παραπάνω υγρασία, με αποτέλεσμα να χάσουν τελείως την τραγανότητά τους.

Τι κάνετε; Τα πετάτε ή αποδέχεστε τη μοίρα σας και τα τρώτε ως έχουν; Τίποτα από τα δυο. Υπάρχει μια λύση, εξίσου γρήγορη με τον φούρνο μικροκυμάτων που θα σώσει τα λαχανικά σας και θα τα κάνει ακόμα πιο νόστιμα τη δεύτερη μέρα! Αρκεί λίγο λάδι και ένα τηγανάκι. Ρίχνουμε το λάδι στο τηγάνι και όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά μας. Τα αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 3-5 λεπτά, φροντίζοντας να τα γυρίσουμε τουλάχιστον μια φορά. Όταν δούμε ότι έχουν αρχίσει να ροδίζουν, τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα σερβίρουμε.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό! Όχι μόνο έχουμε τραγανά λαχανικά αλλά ταυτόχρονα και πολύ αρωματικά και γευστικά, καθώς με τη διαδικασία του σοταρίσματος αναδεικνύονται τα μπαχαρικά που έχουμε ρίξει στο πιάτο μας. Η αλήθεια είναι ότι μάλλον με αυτόν τον τρόπο, θα προτιμούμε να μας μένουν τα λαχανικά για να τα απολαμβάνουμε πιο νόστιμα την επόμενη μέρα!

Δείτε επίσης:
Ο απόλυτος οδηγός για ψητά λαχανικά στη σχάρα

Τι είναι οι πατάτες των 15 ωρών που έχουν τρελάνει το TikTok;

Τσιπς κέιλ, το υγιεινό πράσινο σνακ