Ξέρουμε πόσο σάς αρέσουν τα brownies γι’ αυτό και συγκεντρώσαμε τα βήματα που πρέπει να προσέχετε στην προετοιμασία τους, ώστε να τα απολαμβάνετε τέλεια κάθε φορά!

Ανεξάρτητα από τη συνταγή που θα επιλέξετε -παρακάτω σας έχουμε και 6 συνταγές brownies για όλα τα γούστα-, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξετε κατά την προετοιμασία και το ψήσιμο τους. Γιατί όσο εύκολη και αν μοιάζει η συνταγή τους, υπάρχουν 8 κοινά λάθη που γίνονται συνήθως. Δώστε βάση λοιπόν και σας υποσχόμαστε ότι τα brownies σας θα έχουν απόλυτη επιτυχία.

Λάθος 1ο: Βάζετε πολύ αλεύρι
Τα brownies δεν χρειάζονται πολύ αλεύρι, γιατί θα γίνουν στεγνά. Ιδανικά θα πρέπει να μετράτε τα υλικά σας με ζυγαριά κουζίνας, ακολουθώντας πιστά τις αναλογίες των συνταγών. Εάν πάλι δεν διαθέτετε ζυγαριά, προμηθευτείτε ειδικές μεζούρες σε διαφορετικά μεγέθη (βγαίνουν σε 1 φλιτζάνι, ½ φλιτζάνι, ¼ φλιτζανιού κλπ). Είναι σημαντικό να μη γεμίζετε τις μεζούρες πάνω από το χείλος τους και να ισιώνετε την επιφάνεια τους με το πίσω μέρος της λάμας ενός μαχαιριού για να παίρνετε ακριβώς τη ζητούμενη ποσότητα.

Λάθος 2ο: Παραψήνετε τα brownies
Με τα brownies δεν ισχύει ο κανόνας των κέικ, ότι δηλαδή είναι έτοιμα να βγουν από το φούρνο όταν τσεκάρουμε με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο η οποία πρέπει να βγαίνει «καθαρή». Τα brownies, για να είναι σωστά ψημένα, θα πρέπει να διατηρούν λίγη από την υγρασία τους.

Λάθος 3ο: Βάζετε πολύ κακάο στο μείγμα
Η προσθήκη περισσότερου κακάο από ο,τι ζητάει η αρχική συνταγή δεν θα κάνει τα brownies σας πιο σοκολατένια. Αντιθέτως, θα επηρεάσει αρνητικά τη γεύση τους.

Λάθος 4ο: Προσθέτετε πολλά αυγά
Στη ζαχαροπλαστική δεν χωρούν πειραματισμοί, εκτός και αν είσαστε επαγγελματίες ζαχαροπλάστες. Έτσι, εάν νομίζετε ότι προσθέτοντας περισσότερα αυγά θα έχετε μεγαλύτερη ποσότητα brownies, κάνετε λάθος. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι τα αυγά σας να έχουν έντονη γεύση αλλά και μυρωδιά αυγού, που, πιστέψτε μας, δεν είναι ο,τι καλύτερο στην περίπτωση των γλυκών.

Λάθος 5ο: Δεν βάζετε αρκετή ζάχαρη
Μην προσπαθείτε να ενισχύσετε τη γεύση της σοκολάτας αφαιρώντας από τη γλυκήτητα των brownies. Όταν δεν ακολουθείτε πιστά τη συνταγή και βάζετε λιγότερη ζάχαρη, τα brownies δεν θα φουσκώσουν σωστά και θα έχουν πικρή γεύση.

Λάθος 6ο: Βάζετε αρκετή λιπαρή ουσία
Όταν ενσωματώνετε περισσότερη λιπαρή ουσία στο μείγμα από όση χρειάζεται -είτε πρόκειται για βούτυρο είτε για ελαιόλαδο-, τα brownies θα γίνουν εξαιρετικά λιπαρά στην υφή και θα θυμίζουν περισσότερο σοκολατάκια.

Λάθος 7ο: Βάζετε μόνο κρόκους αυγών
Ένα ακόμη λάθος σχετικά με τα αυγά στο μείγμα, είναι να χρησιμοποιείτε μόνο κρόκους και όχι ασπράδια. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τα brownies να γίνουν στεγνά και να θρυμματίζονται εύκολα.

Λάθος 8ο: Τα κόβετε νωρίτερα από όσο πρέπει
Εάν κόψετε τα brownies όσο είναι καυτά από τον φούρνο, τότε αποκλείεται να βγάλετε και να σερβίρετε τα κομμάτια που θέλετε. Για να έχετε τα τέλεια κομμάτια θα πρέπει να περιμένετε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Bonus 6 συνταγές για brownies που δεν θα χορταίνετε:
* Brownies σοκολάτα με φιστίκια Αιγίνης
* Brownies Cheesecake
* Brownies με επικάλυψη χαλβά
* Brownies με μπίρα
* Νηστίσιμα brownies με ταχίνι
* Brownies με ελαιόλαδο και καρύδια

Δείτε επίσης:
Muffins VS Cupcakes: Ποια είναι η πραγματική διαφορά τους;

Αυτό είναι το διάσημο κέικ στο τηγάνι που μετρά 20 εκ. προβολές στο Youtube

Φτιάχνουμε τα πιο λαχταριστά σοκολατένια μπράουνι

Το άρθρο της εβδομάδας