Οι περισσότερες συνταγές για κοκτέιλ απαιτούν σιρόπι. Αλλά, αλήθεια, τι είναι; Δεν είναι τίποτα άλλο από ένα απλό σιρόπι ζάχαρης φτιαγμένο με  ζάχαρη και νερό, το οποίο συνιστά απαραίτητο συστατικό σε πολλές συνταγές κοκτέιλ. Δεν χρειάζεται να έχετε ιδιαίτερες γνώσεις για το φτιάξετε και να το έχετε στην  κουζίνα σας. Αρκούν: ζάχαρη και νερό.

Υλικά:
1/2 φλιζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση:
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα καταρολάκι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως. Μόλις κρυώσει εντελώς το μείγμα το αδειάζουμε σε ένα αποστειρωμένο μπουκάλι και κλείνουμε καλά.

Διατηρείται στο ψυγείο έως και ένα μήνα. Ανάλογα με τη συνταγή του κοκτέιλ θα προσθέτετε και την αντίστοιχη δοσολογία.