Ζάχαρη, αλάτι, καφές είναι ίσως τα τρία βασικά τρόφιμα, που δεν λείπουν ποτέ από το ντουλάπι της κουζίνας μας. Ωστόσο, στην περίπτωση της ζάχαρης, συνήθως υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι. Ο αέρας κάνει τόσο την λευκή όσο και την καστανή ζάχαρη να σχηματίζει σκληρά κομμάτια, σαν μικρές πέτρες κοινώς να σβολιάζει.

Μπορεί εμείς να κλείνουμε καλά τα δοχεία, ωστόσο η λίγη υγρασία που περνάει στο δοχείο κάνει τη ζάχαρη να σβολιάζει. Υπάρχουν, όμως λύσεις για αυτό και σάς τις δίνουμε:

Λευκό ψωμί
Τοποθετήστε την λευκή ζάχαρη σε ένα δοχείο με αεροστεγές καπάκι, καθώς θα βοηθήσει στην απορρόφηση της υγρασίας. Μην ξεχνάτε να αλλάζετε συχνά το ψωμί, καθώς τείνει να πιάνει μούχλα με την πάροδο του χρόνου.

Εσπεριδοειδή
Η λευκή ζάχαρη σβολιάζει εξαιτίας της υπερβολικής υγρασίας, ενώ η μαύρη ζάχαρη γίνεται πιο σκληρή όταν εκτίθεται στον αέρα που την στεγνώνει. Η υγρασία από τα φρούτα βοηθά να μαλακώσει τη ζάχαρη και να αποφευχθεί η συσσώρευση.

Λευκό ρύζι
Το απλό λευκό ρύζι  βοηθά στην απορρόφηση της υγρασίας. Βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού ρύζι μέσα σε ένα τούλι και βάλτε το απευθείας στο κάτω μέρος του βάζου με τη ζάχαρη. Αντικαταστήστε κάθε δύο μήνες.

Διαβάστε επίσης:
Για πόσο διατηρείται το βούτυρο εκτός ψυγείου;

Πώς να αποθηκεύεις σωστά τον καφέ για να διατηρεί το άρωμά του

Πώς να διατηρείτε την κουζίνα καθαρή ενώ μαγειρεύετε