Ένα από τα πολύ συνηθισμένα προβλήματα, που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ανοίγοντας τα ντουλάπια της κουζίνας μας είναι, πως μπορεί να βρούμε ενοχλητικούς «επισκέπτες». Τι σημαίνει αυτό;

Μικρά ζωύφια, που μπορούν να κάνουν «επιθέσεις» στις συσκευασίες των τροφίμων μας. Για αυτό σκεφτήκαμε, πως έχει σημασία να δούμε πώς μπορούμε να καθαρίσουμε σωστά τα ντουλάπια μας για να αντιμετωπίσουμε τέτοιες καταστάσεις.

Ξεκινάμε, βγάζοντας τα πάντα από το ντουλάπι και καθαρίζοντας καλά τα ράφια. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο αν υπάρχουν μακαρόνια, αλεύρι, ξηροί καρποί, μπαχαρικά, καθώς αποτελούν στόχο για τα ζωύφια .Καθαρίστε τα πλαϊνά και τις γωνίες, καθώς οι ενοχλητικοί «επισκέπτες» συχνά προτιμούν τις γωνίες γι αυτό και θα πρέπει να ρίξετε μια προσεκτική ματιά.

Μεταφέρετε τις τροφές σε αεροστεγή δοχεία μέσα σε γυάλινο ή πλαστικό δοχείο με σφιχτό καπάκι ειδικά τροφές όπως το αλεύρι ή τα δημητριακά που βρίσκονται σε χάρτινες συσκευασίες. Με αυτήν την κίνηση όχι μόνο γλιτώνετε τα ζωύφια, αλλά το ντουλάπι θα είναι ιδιαίτερα οργανωμένο. Έπειτα, βάλτε τα όλα πίσω στα ράφια με τάξη, καθώς η ακαταστασία συμβάλλει πολύ στις επιμολύνσεις από ζωύφια επειδή θα δυσκολεύεστε να τα δείτε και το επειδή δημιουργούν «σκοτεινό περιβάλλον», πράγμα που τα ζωύφια αγαπούν.

Προσπαθήστε επίσης να μην κολλάτε τα δοχεία σας στους τοίχους του ντουλαπιού. Τέλος, μην ξεχνάτε να καταναλώνετε πάντα τις παλαιότερες συσκευασίες πριν ανοίξετε τις καινούργιες και μην στοχεύετε στο να διατηρείτε τα τρόφιμα μεγάλα χρονικά διαστήματα στο ντουλάπι σας.

Διαβάστε ακόμη:
Πώς να διώξεις την άσχημη μυρωδιά από την κουζίνα σε μόλις 5 λεπτά

Κορωνοϊός: Ξεπεράστε το στρες του εγκλεισμού βάζοντας σε τάξη την κουζίνα

5 περιπτώσεις που τα πλαστικά λαστιχάκια αποδεικνύονται απαραίτητα στην κουζίνα