Η φημισμένη αγιορείτικη κουζίνα περιλαμβάνει συνταγές από τους μοναχούς, που διακρίνονται για την απλότητα και τη νοστιμιά τους. Για την περίοδο του καλοκαιριού, ανακαλύψαμε και μία συνταγή για τηγανητούς κολοκυθοανθούς.

Στο βιβλίο «Παραδοσιακές Αγιορείτικες Συνταγές», του Μοναχού Νικήτα βρήκαμε τη συνταγή για τηγανητούς κολοκυθοανθούς, έναν καλοκαιρινό μεζέ εξαιρετικής νοστιμιάς. Μάλιστα, με τη συγκεκριμένη συνταγή βγαίνουν και απίστευτα τραγανοί.

Τηγανητοί κολοκυθανθοί

Υλικά:
20 κολοκυθοανθούς
1½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
1 γεμάτη πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1 πρέζα ρίγανη
2 ασπράδια αβγών

Επί το έργον:
Αφαιρούμε το κοτσανάκι από τους κολοκυθοανθούς, τους πλένουμε και τους βάζουμε στο τρυπητό.

Όταν στεγνώσουν, ετοιμάζουμε το χυλό χτυπώντας το αλεύρι με το γάλα, το αλάτι, τα καρυκεύματα και τα ασπράδια αι κάνουμε έναν λείο χυλό.

Βουτάμε στο χυλό έναν, έναν τους ανθούς και του τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Δείτε 3 ακόμη νόστιμες συνταγές με κολοκυθοανθούς:
Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με φέτα

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί τηγανητοί

Κολοκυθανθοί σε κουρκούτι γεμιστοί με τυρί κρέμα