Το πόρτιζ ή αλλιώς ο χυλός βρώμης είναι μία από τις αγαπημένες επιλογές για πρωινό: Είναι οικονομικό, νόστιμο, θρεπτικό, χορταστικό και ανάλογα με τα toppings μπορεί να καλύψει τα γούστα όλων.

Εάν όμως δεν σού αρέσει και το βρίσκεις κάπως άνοστο και αδιάφορο, το πιο πιθανό είναι να το μαγειρεύεις λάθος. Ένα από εκείνα τα βήματα που πραγματικά κάνει τη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα είναι το καβούρδισμα της βρώμης, πριν την προετοιμασία του χυλού.

Μπορείς να ρίξεις τη βρώμη σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και να την ψήσεις για μερικά λεπτά στο φούρνο μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα ή να λιώσεις λίγο βούτυρο στην κατσαρόλα και να την καβουρδίσεις εκεί. Το καβούρδισμα θα αναδείξει τη γεύση της, κανοντάς την πιο γλυκιά και ενδιαφέρουσα, ενώ παράλληλα θα αποτρέψει τη βρώμη να μαλακώσει αρκετά κατά το μαγείρεμα με το υγρό της επιλογής σου. Δοκίμασέ το και θα μάς θυμηθείς!