Θέλετε να φτιάξετε θεϊκά brownies; Έχουμε το μυστικό για να το καταφέρετε.

Ο στιγμιαίος εσπρέσο είναι το μυστικό. Μόνο ένα κουταλάκι αρκεί για να ενισχύσει τη γεύση της σοκολάτας και να την κάνει πιο έντονη. Εκτός από τα brownies, μπορούμε να χρησιμοποιήσούμε τη σκόνη εσπρέσο ως βασικό συστατικό σε κέικ σοκολάτας, σε μπισκότα, αλλά και σε άλλα γλυκά που ετοιμάζουμε.

Τι ακριβώς, όμως είναι ο στιγμιαίος εσπρέσο; Υπάρχει ο απλός στιγμιαίος καφές και υπάρχει και ο στιγμιαίος εσπρέσο, που είναι φτιαγμένος από αλεσμένους κόκους καφέ για εσπρέσο σε λεπτή σκόνη.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα φτιάξετε brownies είτε έχετε φτιάξει σπιτικό είτε έχετε έτοιμο μείγμα δοκιμάστε να αναμείξετε μια μικρή ποσότητα από τη σκόνη εσπρέσο για να αυξήσετε την ένταση της σοκολάτας. Το μόνο που χρειάζεται είναι 1½ κουτ. του γλυκού στιγμιαία σκόνη εσπρέσο ανά 9 έως 13 κομμάτια.

Αν θέλετε να το δοκιμάσετε, αλλά δεν έχετε στιγμιαία σκόνη εσπρέσο, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με την ίδια ποσότητα στιγμιαίου καφέ ή αλεσμένων κόκκων εσπρέσο. Αλλά μην προσπαθείτε να χρησιμοποιείτε κανονικό αλεσμένο καφέ θα αφήσει μια εξαιρετικά έντονη γεύση καφέ και δεν θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δείτε επίσης:
H πιο εύκολη συνταγή για μους σοκολάτας χωρίς ζάχαρη

Σοκολάτα: Γνωρίζατε ότι η κατανάλωσή της το πρωί βοηθά στη σταθεροποίηση του βάρους σας;

Ο καφές πριν από τη γυμναστική βοηθάει στην καύση του λίπους, σύμφωνα με έρευνα