Θέλεις να γίνεις master του brunch αλλά τα αβγά ποσέ δεν σού πετυχαίνουν ποτέ; Ακολούθησε τη μέθοδο της Τζούλια Τσάιλντ και θα μάς θυμηθείς!

Τι θα χρειαστείς:
1 κατσαρόλα με νερό
1 τρυπητή κουτάλα
1 αβγό
1 παραμάνα ή καρφίτσα

Διαδικασία:
-Βράζεις το νερό.
-Χρησιμοποιείς την παραμάνα για να κάνεις μια μικρή τρύπα στο τσόφλι του αβγού. Έτσι θα απελευθερωθεί ο αέρας που έχει μέσα το αβγό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σπάσει στη συνέχεια. Μην ανησυχείς, η τρύπα θα είναι τόσο μικρή που τίποτα δεν πρόκειται να βγει έξω.
-Τοποθετείς το αβγό (ναι με το τσόφλι) στο βραστό νερό και το αφήνεις για ακριβώς 10”. Αυτό διασφαλίζει ότι μόλις θα ξεκινήσεις τη διαδικασία να το κάνεις ποσέ, το αβγό θα κρατήσει το σχήμα του.
-Το βγάζεις με μια τρυπητή κουτάλα και χαμηλώνεις τη φωτιά, έτσι ώστε το νερό να σιγοβράζει.
-Μόλις το αβγό κρυώσει λίγο, το κάνεις ποσέ με τον κλασικό τρόπο.

Τώρα το μόνο που σού λείπει είναι μια σάλτσα ολαντέζ.

Φωτογραφία: AFP