Φτιάχνουμε νόστιμο, υγιεινό και ζουμερό banana bread! Το κέικ που αγαπήθηκε πολύ, ειδικά εν μέσω καραντίνας, αφού είδαμε πολλούς στα social media να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη ζαχαροπλαστική φτιάχνοντας αυτό το κέικ και ανεβάζοντας μετά και τα ντοκουμέντα.

Αυτή η συνταγή είναι ίσως η πιο απλή που κυκλοφορεί και έχει γίνει viral, αφού κάνει τη παρασκευή του banana bread, παιχνιδάκι!

Υλικά-Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ 1 φλιτζάνι ζάχαρη λευκή και 115 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, κατά προτίμηση με το χέρι. Προσθέτουμε 2 αυγά, 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας, ένα κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα, 1 πρέζα αλάτι, 1 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 3 ώριμες μπανάνες. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και μερικά χοντροκομμένα καρύδια.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ. Χτυπάμε απαλά τη φόρμα 4-5 φορές στον πάγκο της κουζίνες για να φύγει ο αέρας από τον χυλό. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε το μείγμα για 1 ώρα. Για να είναι έτοιμο το κέικ, θα πρέπει να βάζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ και εκείνη να βγαίνει καθαρή. Αν, όχι ψήνουμε λίγο ακόμα.

Συμβουλές
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καστανή ζάχαρη. Θα δώσει πιο πλούσια γεύση.
Αν βάλουμε ξηρούς καρπούς, είναι προτιμότερο να τους καβουρντίσουμε πρώτα. Θα γίνουν πιο νόστιμοι και τραγανοί!

Δείτε επίσης:

Μπανανόψωμο

Pancake φούρνου με παγωτό και μπανάνα

Πίτα με ζαχαρούχο γάλα, κακάο, καρύδια και τηγανητή μπανάνα