Σπογγοπετσέτα: Ένα αντικείμενο με πολλές χρήσεις που θα μπορούσαμε να πούμε σχεδόν με σιγουριά, πως δε λείπει από κανένα νοικοκυριό. Μάλιστα, ίσως αυτός είναι και ο λόγος που είναι και το αντικείμενο με τα περισσότερα βακτήρια μέσα στην κουζίνα. Δεν αρκεί ένα απλό ξέπλυμα στον νιπτήρα με νερό για να είναι καθαρό. Μάλιστα, σκέψου πως όταν το πιάνεις με τα χέρια σου και στην συνέχεια πιάνεις και άλλα αντικείμενα στο σπίτι, μεταφέρεις αυτά τα μικρόβια και τα βακτήρια παντού. Δε γίνεται, από την άλλη να αγοράζεις συνέχεια σπογγοπετσέτες, αλλά μπορείς να μάθεις πως να την καθαρίζεις σωστά.

Λεμόνι και ξίδι
Τόσο το λεμόνι, όσο και το ξίδι είναι πολύ αποτελεσματικά για τον φυσικό καθαρισμό. Το λεμόνι έχει στυπτικές, λευκαντικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες, ενώ το ξίδι έχει αποσμητική και αντιμυκητιακή δράση. Πάρε μια κουταλιά της σούπας αλάτι και προσθεσέ το σε διάλυμα από ίσες ποσότητες ξιδιού και λεμονιού. Μούλιασε μέσα την σπογγοπετσέτα για λίγες ώρες. Ενώ το ύφασμα είναι βρεγμένο, τρίψτε το λίγο σε τακτά χρονικά διαστήματα για να φύγουν τυχόν λεκέδες και αφήστε το διάλυμα να «γεμίσει» τους πόρους του υφάσματος. Μετά από μερικές ώρες βγάλε το από το διάλυμα και ξεπλύντε το καλά με άφθονο ζεστό νερό. Στη συνέχεια στεγνώστε το καλά και θα είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί ξανά. Κάντο κάθε 2η μέρα το περισσότερο.

Βράσιμο με νερό και μαγειρική σόδα
Πάρε περίπου δύο με τρεις κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και προσθεσέ το σε ένα δοχείο με νερό. Τώρα τοποθέτησε τη σπογγοπετσέτα ή το πανί κουζίνας στο δοχείο και α τη να βράσει. Άφησε το ύφασμα να παραμείνει στο διάλυμα που βράζει για μερικά λεπτά. Τώρα άφησε το νερό να κρυώσει και αφαίρεσε το πανί. Ξέπλυνέ το και στέγνωσε το. Θυμήσου, πως για να μπορέσουμε να έχουμε τα σούπερ φαγητά πρέπει να έχουμε πρώτα μία καθαρή κουζίνα!