Ακολουθείτε vegan διατροφή, αλλά θα θέλατε να απολαύσετε κι εσείς ένα σάντουιτς με τονοσαλάτα; Με αυτή τη συνταγή, θα φτάσετε πολύ κοντά στην original απόλαυση, χωρίς να παραστρατήσετε. Και πώς θα το κάνετε αυτό; Χρησιμοποιώντας τα αγαπημένα και πολυμορφικά όσπρια που λέγονται ρεβίθια!

Με αυτή τη συνταγή, πετυχαίνουμε τη σύσταση και την υφή της τονοσαλάτας, και με τα υπόλοιπα υλικά που είναι τα συνηθισμένα της τονοσαλάτας, πλησιάζουμε όσο γίνεται και τη γεύση της.

Μπορεί να λείπει η χαρακτηριστική γεύση του συγκεκριμένου ψαριού, όμως τα ρεβίθια, με τη διακριτική τους γεύση, αποτελούν καλό καμβά, ώστε να ξεγελαστούμε λιγάκι. Και παίρνουμε και πρωτεΐνη που μας κάνει καλό.

Υλικά για τρεις μερίδες
1 κονσέρβα προβρασμένα ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα ή μισή συσκευασία ρεβίθια, βρασμένα και στραγγισμένα
Χυμός από ½ λεμόνι
¼ φλιτζ. vegan μαγιονέζα
¼ φλιτζ. σέλερι, ψιλοκομμένο
¼ φλιτζ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
½ κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
Αλάτι και πιπέρι
Λίγο πιπέρι καγιέν
Προαιρετικά, φύλλα νόρι, θρυμματισμένα

Εκτέλεση
1. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα ρεβίθια. Πατάμε τα 3/4 της ποσότητας των ρεβιθιών με ένα πιρούνι και τα λιώνουμε ελαφρώς.
2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα ρεβίθια και όλα τα υλικά στο ίδιο σκεύος και ανακατεύουμε καλά.
3. Σερβίρεται παγωμένη πάνω σε ψωμί, μαρούλι ή κράκερς.

Δείτε επίσης;

Club sandwich με τονοσαλάτα και βασιλικό

Τονοσαλάτα με ρύζι

Σάντουιτς με τονοσαλάτα