Στο τζατζίκι δεν λέει κανείς όχι, εκτός και αν αποφεύγει τα γαλακτοκομικά. Για τους vegan ή για όσους νηστεύουν λοιπόν, βρήκαμε την τέλεια συνταγή για τζατζίκι απολύτως vegan!

Σωστά διαβάσατε, το αγαπημένο ελληνικό ντιπ, που συνοδεύει άριστα σουβλάκια (και αυτά γίνονται vegan αν αντικαταστήσεις το κρέας με ψητά λαχανικά) και πλατό λαχανικών, μπορεί να γίνει vegan. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αντικαταστήσουμε το αγελαδινό γιαούρτι που χρησιμοποιούμε συνήθως στην παρασκευή του με ένα φυτικό, όπως γιαούρτι από κάσιους.

Μάλιστα, πρόσφατα βρήκαμε στο site Mind Body Green και την συνταγή για vegan τζατζίκι με κάσιους, που σπεύδουμε να μοιραστούμε μαζί σας.

Υλικά
1½ φλιτζάνι κάσιους
1 φλιτζάνι νερό
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
5 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
¾ κουτ. γλυκού αλάτι
1½ φλιτζάνι μεγάλο αγγούρι τριμμένο, στυμμένο καλά
2 γεμάτες κουτ. σούπας άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Βάζετε τα κάσιους σε ένα μπολ με βραστό νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν για τουλάχιστον 1,5 ώρα. Σουρώνετε, ξεπλένετε με κρύο νερό και τα αφήνετε στην άκρη.

Βάζετε τα κάσιους στο μπλέντερ μαζί με 1 φλιτζάνι νερό, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το ξίδι και το αλάτι. Χτυπάτε πολύ καλά, μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μίγμα σαν γιαούρτι.

Βάζετε το μίγα σε μπολ, ανακατεύετε με το αγγούρι, τον άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση του με αλάτι και πιπέρι. Βάζετε το τζατζίκι στο ψυγείο να σφίξει, μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Δείτε επίσης:
Πώς να φτιάξεις γάλα και γιαούρτι από κάσιους στο σπίτι

Κάσιους: Πόσο ευεργετικά είναι για τη διατροφή μας;

3 συμβουλές υγιεινής διατροφής που πρέπει να ακολουθούν κρεατοφάγοι και vegans