Βάλατε το νερό για τα μακαρόνια να βράζει και το ξεχάσατε; Μη βιαστείτε να πετάξετε την κατσαρόλα, ίσως και να μπορεί να σωθεί.

Έχει συμβεί σχεδόν σε όλους κάποια στιγμή να ξεχάσουμε την κατσαρόλα με το νερό να βράζει μέχρι που το νερό, έβρασε, εξατμίστηκε και μετά συνειδητοποιήσαμε πόσο τυχεροί ήμασταν (εκτός από απρόσεχτοι) που η κουζίνα δεν έγινε παρανάλωμα πυρός. Σωθήκαμε από αυτό, μπορούμε όμως να σώσουμε και την κατσαρόλα; Οι μαύροι, καφέ και μπλε λεκέδες που δημιουργήθηκαν στο εσωτερικό της καθαρίζουν; Αξίζει να δοκιμάσετε.

Ρίξτε στο κατσαρολάκι ένα μίγμα με νερό και ξίδι σε ίσες αναλογίες (αλλά αυτή τη φορά μην ξεχαστείτε) και αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά. Κατεβάστε το από τη φωτιά, αφήστε το να κρυώσει και τώρα ξεχάστε το για μερικές ώρες (4-5). Αν υπάρχουν και άλατα, προσθέστε στο μίγμα 1 κουταλιά baking soda. Στη συνέχεια τρίψτε την κατσαρόλα με ένα σύρμα και ένα ήπιο απορρυπαντικό πιάτων. Κάτι θα καταφέρετε!

Δείτε επίσης

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσεις τα καμένα λίπη από την κατσαρόλα

Πώς να καθαρίσετε τα καλαμάκια πολλαπλών χρήσεων

Πώς θα καθαρίσετε τις πλάκες ψησίματος πίτσας