Μια χρηστική συμβουλή που θα μας λύσει τα χέρια. Δεν θα χρειαστούμε κάποιο καθαριστικό, αλλά ένα βρώσιμο υλικό που όλοι έχουμε στα σπίτια μας.

Όταν τρώμε το μεσημέρι και μαζεύουμε το τραπέζι, κάποια στιγμή (για πόσο θα το αποφεύγουμε;) θα πλύνουμε τα πιάτα, τα σκεύη που χρησιμοποιήσαμε κλπ. Όμως, υπάρχουν και κάποια σκεύη και εργαλεία κουζίνας που ενώ τα χρησιμοποιούμε συχνά, κάποιες φορές είτε ξεχνάμε να τα καθαρίσουμε είτε δεν ξέρουμε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Και ο λόγος για τον μύλο του καφέ. Αλέθουμε τους κόκκους μας για φρέσκο καφέ, αλλά, πώς τον καθαρίζουμε καλά και αποτελεσματικά;

Με κόκκους ζάχαρης! Και εξηγούμαστε… Οι κόκκοι του καφέ όταν τους τρίβουμε, αφήνουν τα έλαιά τους στις λεπίδες του μύλου. Αυτά τα έλαια, με τον καιρό ταγγίζουν, και τελικά, μπορούν να επηρεάσουν τη γεύση του καφέ.

Επειδή είναι πολύ δύσκολο να καθαρίσουμε καλά τον μύλο με μια πετσέτα, και το νερό δεν διώχνει αποτελεσματικά κάθε έλαιο ή λάδι, η ζάχαρη είναι η ιδανική λύση. Προσθέτουμε λίγες κουταλιές στον μύλο και αρχίζουμε το άλεσμα. Η ζάχαρη έχει απορροφητική ιδιότητα, οπότε θα εξαφανίσει τα έλαια.

Ξεπλένουμε, και τέλος!

Δείτε επίσης:

Πώς να καταψύξετε σωστά την τούρτα που περίσσεψε

Το τέλεια φουσκωμένο, αέρινο, σουφλέ και πώς να το πετύχετε

Πετσέτες στην κουζίνα: Εσείς πόσο συχνά τις αλλάζετε;