Ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, καρπούζι, πεπόνι, κεράσια, σταφύλια, βανίλιες, σύκα και δαμάσκηνα είναι τα φρούτα που πρωταγωνιστούν τους καλοκαιρινούς μήνες. Μαζί τους φτιάχνουμε και απίστευτα γλυκά, για να περνούν πιο απολαυστικά οι καλοκαιρινές μέρες στο σπίτι ή το εξοχικό.

Ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε 10 αγαπημένες φρουτένιες συνταγές, μία για κάθε ένα από τα καλοκαιρινά φρούτα, που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε.

Ροδακινόπιτα ανάποδη με μέλι
Μία ροδακινόπιτα που φέρνει τα πάνω-κάτω στο τραπέζι σας, αφού ψήνετε ανάποδα, με τα ροδάκινα στη βάση του ταψιού και τη ζύμη από πάνω και ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους με τη γλύκα της. Της ταιριάζει πολύ το παγωτό βανίλια και το καϊμάκι.

Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με νεκταρίνια
Ένα γλυκάκι σαν αυτά που φτιάχνουν όλες οι μαμάδες με κάθε λογής φρούτα εποχής. Εδώ με τραγανά γεμιστά μπισκότα στη βάση και στρώσεις από ωραία βελούδινη κρέμα και νεκταρίνια εναλλάξ.

Τάρτα βερίκοκο
Μια υπέροχη τάρτα με τραγανή βάση και γέμιση φουντουκιού εμπλουτισμένη με φρέσκα βερίκοκα. Συνοδεύετε ιδανικά με ένα ποτήρι παγωμένο τσάι ή λεμονάδα.

Καρπουζογλυκό ψυγείου
Με καρπουζόπιτα για βάση και ζελέ καρπούζι από πάνω, αυτό το δροσερό γλυκό είναι ό,τι πρέπει για να δροσιστείτε και να δώσετε έναν ωραίο φρουτένιο επίλογο σε κάθε καλοκαιρινό τραπέζι.

Τάρτα με πεπόνι
Έαν αναζητάτε ένα πραγματικά πρωτότυπο επιδόρπιο, που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας, αυτή η ξεχωριστή γλυκιά τάρτα, με γέμιση από πεπόνι και αμύγδαλα είναι ό,τι πρέπει.

Κρέμα κεράσι με sauce κερασιού
Μία ανάλαφρη και δροσερή κρέμα είναι πάντα ευπρόσδεκτη τους καλοκαιρινούς μήνες. Για να της δώσουμε απόλυτα φρουτένια γεύση θα της προσθέσουμε κεράσια και θα τη σερβίρουμε επίσης με κερασένια sauce.

Χαλβάς με μούστο, βασιλικό και καραμελωμένα σταφύλια
Υπέροχο «πάντρεμα» γλυκών που μας θυμίζει τη γιαγιά μας… Ο μούστος που μας φέρνει τη γεύση της μουσταλευριάς, ενώ ο αγαπημένος χαλβάς εμπλουτίζεται με μια πινελιά από καραμελωμένα σταφύλια.

Τάρτα γιαουρτιού με φρούτα βανίλιες χωρίς ψήσιμο
Δροσερή, καλοκαιρινή τάρτα με ανάλαφρη κρέμα γιαουρτιού και ολόγλυκες βανίλιες που ταιριάζουν πολύ με την κρέμα.

Αρωματική κομπόστα σύκου με μους γιαουρτιού και μαστίχα
Ένα ελαφρύ επιδόρπιο είναι από τους καλύτερους τρόπους για να κλείσει ένα γεύμα. Το τρίο σύκο-γιαούρτι-μαστίχα είναι σίγουρα από τους πιο ωραίους συνδυασμούς που μπορείτε να βάλετε στο τραπέζι σας το καλοκαίρι.

Κρέμα δαμάσκηνου με μπισκότα, σαντιγί και καβουρδισμένα καρύδια
Τώρα που κάνουν την εμφάνιση τους τα φρέσκα δαμάσκηνα είναι ευκαιρία να φτιάξετε αυτό το λαχταριστό τράϊφλ με αρωματική σαντιγί και καρύδια.