Το καρπούζι είναι το αγαπημένο μας καλοκαιρινό φρούτο και έτσι, μας αρέσει να το απολαμβάνουμε κάθε ώρα της μέρας. Ψάξαμε λοιπόν και βρήκαμε διαφορετικές και ιδιαίτερες προτάσεις με καρπούζι που πραγματικά θα σας ευχαριστήσουν.

Σε φρουτοσαλάτα και σε ρόλο… μπολ
Το καλοκαίρι το καρπούζι πρωταγωνιστεί, αλλά για να κάνετε τη φρουτοσαλάτα σας ακόμη πιο εντυπωσιακή δεν θα το προσθέσετε απλά μέσα αλλά θα το κάνετε και “μπολ” σερβιρίσματος! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

Σε πίτα
Ναι, το καρπούζι γίνεται πίτα και ειδικά στις Κυκλάδες αυτή η συνταγή για καρπουζόπιτα είναι πολύ δημοφιλής. Δείτε την ΕΔΩ.

Σε χυμό για το πρωινό μας
Για να ξέρετε, με καρπούζι φτιάχνετε έναν πολύ καλοκαιρινό χυμό! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

Αλλά και σε αναψυκτικό για τα ζεστά απογεύματα
Ένα δροσερό αναψυκτικό για τις καυτές ώρες του καλοκαιριού είναι ό,τι πρέπει για να δροσίσει και να ξεδιψάσει μικρούς και μεγάλους. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

Σε γλυκό του κουταλιού, που θα κάνει και τη γιαγιά μας περήφανη!
Το καρπούζι γλυκό του κουταλιού ένα από τα πιο σπάνια, αλλά και πιο νόστιμα του είδους. Αξίζει να το δοκιμάσετε. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

Σε αλμυρή σαλάτα, παρέα πάντα με ντομάτα και τυρί
Θα τους προσθέσουμε και αγγούρι, παξιμαδάκια και dressing δυόσμου, που δίνουν στη σαλάτα άρωμα και γεύση. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

Σε ζελέ με ιδιαίτερη παρουσίαση
Για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας στα καλοκαιρινά πάρτι θα φτιάξετε ζελέ καρπούζι πάνω σε φέτα από κανονικό καρπούζι! Δείτε τη διαδικασία ΕΔΩ.

Σε τουρσί
Και όμως, η φλούδα από το καρπούζι εκτός από γλυκό κουταλιού γίνεται και τουρσί και ταιριάζει, μάλιστα, με παχιά κρέατα και αλλαντικά. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

Σε εντυπωσιακό cheesecake
Το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό δεν έχει απλά γεύση καρπούζι αλλά μοιάζει και με μια μεγάλη φέτα από το φρούτο. Στην πραγματικότητα, βέβαια, πρόκειται για cheesecake! Δείτε τη διαδικασία για να το φτιάξετε ΕΔΩ.

Σε cocktail
Εντυπωσιάστε τους φίλους σας με απίθανη και απολύτως καλοκαιρινή μαργαρίτα καρπούζι! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.