Το μοσχαράκι αποτελεί μια ασφαλή αλλά και νόστιμη επιλογή για να ικανοποιήσετε τους καλεσμένους σας, είτε τις μέρες του Πάσχα, είτε και αργότερα, για ένα πιο χαλαρό κάλεσμα το Σαββατοκύριακο.

Σας έχουμε συγκεντρώσει 10 διαφορετικές συνταγές για κυρίως πιάτα – άλλες πιο εύκολες άλλες πιο δύσκολες, για να πάρετε ιδέες, ώστε να καταπλήξετε τους φίλους σας.

Δείτε τις συνταγές και εμπνευστείτε:

Μοσχαράκι με κυδώνια και αρμπαρόριζα

Τα κυδώνια και η αρμπαρόριζα «μεταμορφώνουν» το μοσχαράκι σε ένα γκουρμέ πιάτο. Το ιδιαίτερο σε αυτήν την συνταγή δεν είναι μόνο η νοστιμιά του, αλλά και ο αρωματικός του χαρακτήρας.

Μοσχαράκι ραγού με πατάτες
Το κοκκινιστό μοσχαράκι ταιριάζει τέλεια με τις πατάτες, ειδικά αν ακολουθήσετε αυτήν τη γευστική συνταγή του Σωτήρη Ευαγγέλου. Είναι εύκολο, νόστιμο, όχι ιδιαίτερα βαρύ, ό,τι πρέπει για την περίσταση.

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με βούτυρο

Ζουμερές μοσχαρίσιες μπριζόλες με πιπεράτη μαρινάδα και σερβιρισμένες με αρωματικό βούτυρο, που αναδεικνύει τέλεια τη γεύση τους. Για ιδανικό ψήσιμο ανάλογα με τα γούστα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα θερμόμετρο κρέατος.

Συνδυάζονται τέλεια με πατάτες φούρνου πoυ θα βρείτε ΕΔΩ.

Μοσχαρίσια μπριζόλα με ψητές πατάτες και σάλτσα τσιμιτσούρι

Ζουμερές μοσχαρίσιες μπριζόλες που συνοδεύουμε με πατάτες τρυφερές εσωτερικά, τραγανές εξωτερικά και ταιριάζουμε με αργεντίνικη σάλτσα τσιμιτσούρι.

Μπριζολάκια από μοσχαράκι γάλακτος με ψητά λαχανικά

Το πιάτο που θα λατρέψει κάθε γνήσιος κρεατοφάγος! Οι ζουμερές μπριζόλες συνδυάζονται άψογα με τα ψητά λαχανικά.

Αργοψημένο μοσχαράκι με άγρια μανιτάρια

Μπορεί το μαγείρεμα του να απαιτεί πολλές ώρες, αλλά αυτό είναι που σε συνδυασμό με την πλούσια σάλτσα θα δώσει στο μοσχαράκι τέλεια γεύση, που θα σας αποζημιώσει!

Ψωμόπιτα με κοκκινιστό μοσχαράκι

Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος ρίχνει στον φούρνο ελληνικές αλμυρές πίτες απίστευτης νοστιμιάς και μας τις σερβίρει μέσα από τη δική του φρέσκια ματιά.

Jerky το αμερικάνικο
Το όνομά του προέρχεται από το Ch’arki, που στη γλώσσα των Ίνκας σημαίνει «αποξηραμένο κρέας», και υπήρξε το αγαπημένο έδεσμα των καουμπόηδων λόγω της εύκολης μεταφοράς του.

Φιλέτο μοσχαρίσιο με Vinsanto

Ζουμερά μοσχαρίσια φιλέτα μαγειρεύονται με Vinsanto και συνοδεύονται με μια δροσερή σαλάτα. Ιδανική επιλογή για το κυριακάτικο τραπέζι ή ένα επίσημο δείπνο.

Φιλέτα μινιόν με μπράντι, κρασί και βερμούτ

Φιλετάκια μοσχαρίσιου κρέατος μαγειρεμένα σε μια συνταγή κομμένη και ραμμένη για το κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για εορταστικές περιστάσεις.

Δυο συνταγές με κιμά

Ανάποδο «παστίτσιο» με κιμά και πιπεριές

Ένα διαφορετικό παστίτσιο, με εντυπωσιακή παρουσίαση, φτιαγμένο στα πρότυπα του τιμπάλ, μιας πίτας ζυμαρικών ή λαχανικών που ψήνεται σε στρογγυλή φόρμα.

Παστίτσιο με φύλλο
Μια εναλλακτική εκδοχή για το κλασικό μαμαδίστικο παστίτσιο: Πέρα από την μπεσαμέλ, χρησιμοποιούμε και φύλλο κρούστας.

Δείτε επίσης:
Μοσχαράκι σαν χιουνκάρ αλλά με χούμους

Γιουβέτσι με μοσχαρίσια ουρά

Μοσχαράκι κοκκινιστό παραδοσιακό