Το μοσχαράκι αποτελεί μια ασφαλή αλλά και νόστιμη επιλογή για ένα κυριακάτικο ή καθημερινό τραπέζι αλλά και για ένα χαλαρό κάλεσμα το Σαββατοκύριακο.

Σας έχουμε συγκεντρώσει 10 διαφορετικές συνταγές για κυρίως πιάτα – άλλες πιο εύκολες άλλες πιο δύσκολες, για να πάρετε ιδέες, ώστε να καταπλήξετε την οικογένεια ή τους φίλους σας.

Δείτε τις συνταγές και εμπνευστείτε:

Μοσχαράκι γιουβέτσι κλασικό
Μια κλασική, διαχρονική συνταγή που αγαπούν πολύ τα κυριακάτικα τραπέζια.

Μοσχάρι φρικασέ με σέσκουλα
Ο Λάμπρος Βακιάρος στρώνει οικογενειακό τραπέζι με ένα λεμονάτο μοσχαράκι φρικασέ αριστούργημα!

Μοσχαράκι κοκκινιστό παραδοσιακό
Αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό, που συχνά πρωταγωνιστεί στα κυριακάτικα τραπέζια και κάνει την καλύτερη παρέα με πατάτες τηγανητές.

 

Μοσχαράκι ραγού με πατάτες
Το κοκκινιστό μοσχαράκι ταιριάζει τέλεια με τις πατάτες, ειδικά αν ακολουθήσετε αυτήν τη γευστική συνταγή του Σωτήρη Ευαγγέλου. Είναι εύκολο, νόστιμο, όχι ιδιαίτερα βαρύ, ό,τι πρέπει για την περίσταση.

Γιουβέτσι με μοσχαρίσια ουρά
Τι πιο λαχταριστό από ένα γιουβέτσι; Εδώ θα βρείτε μια παραλλαγή της κλασικής συνταγής από το Master Chef Λάμπρο Βακιάρο, με μοσχαρίσιες ουρές.

Λεμονάτο μοσχαράκι
Αν ζηλεύετε το τέλειο καλομαγειρεμένο λεμονάτο μοσχαράκι της ταβέρνας, αυτή είναι η συνταγή που αναζητάτε. Φυσικά σερβίρετε με τηγανητές πατάτες για ολοκληρωμένη απόλαυση!

Μοσχαράκι με κυδώνια και αρμπαρόριζα

Τα κυδώνια και η αρμπαρόριζα «μεταμορφώνουν» το μοσχαράκι σε ένα γκουρμέ πιάτο. Το ιδιαίτερο σε αυτήν την συνταγή δεν είναι μόνο η νοστιμιά του, αλλά και ο αρωματικός του χαρακτήρας.

Μοσχαράκι σαν χιουνκάρ αλλά με χούμους
Ακούγοντας τη λέξη «ρεβίθια» το μυαλό μας πάει αμέσως στο χούμους. Εδώ ετοιμάζουμε το κλασικό χούμους με την προσθήκη ψητού κουνουπιδιού, που σερβίρεται με πικάντικο μοσχαράκι και γίνεται το πιο comfort food που θα μπορούσε κανείς να απολαύσει στο καθημερινό του τραπέζι!

Πικάντικο μοσχαράκι με κάστανα και γαλομυζήθρα
Το μοσχαράκι σιγομαγειρεύεται σε κλασικό μεξικάνικο adobo (σάλτσα) με κάστανα και γαλομυζηθρα. Από όλη τη συνταγή το μόνο δύσκολο είναι η υπομονή μέχρι να το δοκιμάσετε!

 

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με βούτυρο
Ζουμερές μοσχαρίσιες μπριζόλες με πιπεράτη μαρινάδα και σερβιρισμένες με αρωματικό βούτυρο, που αναδεικνύει τέλεια τη γεύση τους. Για ιδανικό ψήσιμο ανάλογα με τα γούστα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα θερμόμετρο κρέατος.

Συνδυάζονται τέλεια με πατάτες φούρνου. 

Φιλέτο μοσχαρίσιο με Vinsanto
Ζουμερά μοσχαρίσια φιλέτα μαγειρεύονται με Vinsanto και συνοδεύονται με μια δροσερή σαλάτα. Ιδανική επιλογή για το κυριακάτικο τραπέζι ή ένα επίσημο δείπνο.

Μπριζολάκια από μοσχαράκι γάλακτος με ψητά λαχανικά
Το πιάτο που θα λατρέψει κάθε γνήσιος κρεατοφάγος! Οι ζουμερές μπριζόλες συνδυάζονται άψογα με τα ψητά λαχανικά.

Αργοψημένο μοσχαράκι με άγρια μανιτάρια
Μπορεί το μαγείρεμα του να απαιτεί πολλές ώρες, αλλά αυτό είναι που σε συνδυασμό με την πλούσια σάλτσα θα δώσει στο μοσχαράκι τέλεια γεύση, που θα σας αποζημιώσει!

Ψωμόπιτα με κοκκινιστό μοσχαράκι
Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος ρίχνει στον φούρνο ελληνικές αλμυρές πίτες απίστευτης νοστιμιάς και μας τις σερβίρει μέσα από τη δική του φρέσκια ματιά.

Φιλέτα μινιόν με μπράντι, κρασί και βερμούτ
Φιλετάκια μοσχαρίσιου κρέατος μαγειρεμένα σε μια συνταγή κομμένη και ραμμένη για το κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για εορταστικές περιστάσεις.