Ο Άντονυ Μπουρντέν εκτός από διάσημη κοσμογυρισμένη τηλεπερσόνα και συγγραφέας γαστρονομικών best sellers είναι και γνώστης των «ενδότερων» της κουζίνας αφού πριν από αρκετά χρόνια εργαζόταν ως σεφ. Είναι όμως γνωστός και για το γεγονός ότι τα λέει έξω από τα δόντια. Εντοπίσαμε λοιπόν ένα παλαιότερο video από την εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ στο οποίο ο τότε σεφ μιλά για βασικές λεπτομέρειες σχετικά με τον κόσμο της εστίασης. Ιδού λοιπόν κάποια από αυτά.

psomi

Τα περισσότερα εστιατόρια «ανακυκλώνουν» το ψωμί
Όλα είναι αξιοποιήσιμα στην κουζίνα και τίποτα δεν πετιέται, αυτό είναι γνωστό. Ο Μπουρντέν λοιπόν επιβεβαιώνει ότι όταν ένα καλαθάκι με ψωμί επιστρέφει από το τραπέζι ανέπαφο, αυτό στις περισσότερες περιπτώσεις ξαναχρησιμοποιείται σε επόμενη παραγγελία.

avga-benedict

Η σάλτσα ολαντέζ είναι η πιο επικίνδυνη επιλογή
Η συγκεκριμένη σάλτσα περιέχει ωμά αβγά, κάτι που την καθιστά ιδανικό τόπο ανάπτυξης για τα βακτήρια. «Κάθε εστιατόριο που φτιάχνει τη δική του σάλτσα ολαντέζ θα πρέπει να την πετά κάθε μία ώρα και να φτιάχνει καινούρια παρτίδα, διαφορετικά είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν θέματα υγιεινής. Μήπως να το ξανασκεφτείτε την επόμενη φορά που θα παραγγείλετε αβγά μπενεντίκτ;», λέει.

thalassina

Τα θαλασσινά είναι πιο φρέσκα από την Τρίτη έως την Παρασκευή
Σύμφωνα με τον Μπουρντέν, οι περισσότερες αγορές χονδρικής για θαλασσινά είναι κλειστές τα Σαββατοκύριακα και ορισμένοι σεφ πιθανόν να θέλουν να πουλήσουν ό, τι τους περίσσεψε στους πελάτες της Δευτέρας. «Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή είναι οι καλύτερες μέρες για να απολαύσεις τα πιο φρέσκα θαλασσινά. Εγώ αυτές τις μέρες επιλέγω», λέει.

Brunch_Spread

Το brunch είναι φαγητό που έχει απομείνει
Παραδέχεται ότι o ίδιος απεχθάνεται να ετοιμάζει brunch, ωστόσο επισημαίνει ότι κάθε σεφ που προσέχει το κοστολόγιό του γνωρίζει πολύ καλά ότι πρόκειται για έναν ευφυέστατο τρόπο να αξιοποιηθούν τα περισσεύματα στην κουζίνα από το βράδυ του Σαββάτου.

Οι τουαλέτες καθορίζουν την ποιότητα του φαγητού
Ο διάσημος σεφ προτείνει όταν επισκεπτόμαστε ένα εστιατόριο θα πρέπει πρώτα να ρίχνουμε μια ματιά στις τουαλέτες γιατί η κατάσταση στην οποία βρίσκονται είναι ουσιαστικά ενδεικτική της ποιότητας του γεύματός μας. «Αν είναι καθαρές και περιποιημένες, αυτό είναι καλό σημάδι, σε αντίθετη περίπτωση, τα νέα για το δείπνο σας μάλλον δεν είναι και τόσο καλά», λέει.

Δείτε το παρακάτω video από την εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ.

Το άρθρο της εβδομάδας