Μόδα είναι και αλλάζει, ακόμη και στο φαγητό, γι αυτό ό,τι ήταν must τη μία χρονιά συνήθως έχει χάσει τη λάμψη του την επόμενη. Οι foodies λοιπόν αναμένεται τη νέα χρονιά να χάσουν το ενδιαφέρον τους για κάποιες τροφές ή διατροφικές τάσεις που κυριάρχησαν το 2018 ή τουλάχιστον ελπίζουμε να γίνει έτσι, γιατί ήταν πραγματικά τρελές!

Βρώσιμο γκλίτερ στα τρόφιμα
Όσο εντυπωσιακές φωτογραφίες πιάτων και αν μας δίνει στο instagram, μάλλον παράγινε το κακό με το βρώσιμο γκλίτερ! Πόσες χρωματιστές και αστραφτερές πίτσες, bagels ή καφέδες να αντέξει κανείς;

Μπουκέτα πίτσας
Το καλοκαίρι που μας πέρασε είδαμε νύφες να πηγαίνουν στην εκκλησία με μπουκέτα πίτσας. Σοβαρά τώρα; Εννοείται ότι αυτό είναι κάτι που δεν θέλουμε να ξαναδούμε και όπως φαίνεται κάθε γνήσιος λάτρης της πίτσας ψηφίζει σταθερά την κλασική επιλογή στο κουτί της.

Brocolatte ή αλλιώς καφές με μπρόκολο
Ένα trend καταδικασμένο να αποτύχει, ακόμη και αν υπήρχε καλός σκοπός για τη δημιουργία του -για να προσλαμβάνουν οι άνθρωποι περισσότερες βιταμίνες από λαχανικά. Οι κριτικές ωστόσο που έλαβε από όσους το δοκίμασαν ήταν αμφιλεγόμενες και μάλλον σύντομα το βλέπουμε να εξαφανίζεται ή τουλάχιστον να σταματήσουν να προσθέτουν σκόνη μπρόκολου στον καφέ.

Τροφές με άνθρακα
Μαύρα παγωτά, μαύρα lattes, μαύρα όλα… Ένα από τα πιο ενοχλητικά trends της χρονιάς που πέρασε ήταν οι τροφές με ενεργό άνθρακα ή με άλλα λόγια με κάρβουνο. Ωστόσο όπως αποδείχθηκε πρόσφατα μάλλον δεν είναι τόσο υγιεινή επιλογή, έτσι αναμένεται να σταματήσει άμεσα η χρήση του.

Αβοκάντο
Όσο και αν το λατρεύουμε όλοι (ναι, είμαστε και εμείς λάτρεις του αβοκάντο), η χρήση του αναμένεται να μειώνεται σταδιακά το 2019, κυρίως λόγω της συνεχής αύξησης της τιμής τους. Άλλωστε ακόμη και οι σεφ παραδέχτηκαν φέτος ότι τα τοστ με αβοκάντο είναι το πιο υπερεκτιμημένο πιάτο στα brunch.

Το άρθρο της εβδομάδας