Το σουβλάκι είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό street food της Ελλάδας.  Στην κλασική του εκδοχή, θέλει κρέας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές επιλογές για όσους έχουν βγάλει εντελώς το κρέας από τη διατροφή τους ή θέλουν να πειραματιστούν με κάτι διαφορετικό στην κουζίνα. Γι’ αυτό κι εμείς επιλέξαμε για εσάς 6 προτάσεις, vegan και vegatarian, για να δείτε το σουβλάκι με άλλο μάτι!

Δείτε παρακάτω τις επιλογές μας:

Κουνουπίδι γύρος σε πίτα
Το κουνουπίδι μετατρέπεται σε «γύρο» και μαζί με τη σάλτσα ψητής ντομάτας, το απολαμβάνουμε χωρίς καθόλου τύψεις.

Vegan σουβλάκι με μανιτάρια, πιπεριές και γουακαμόλε
Το γουακαμόλε, τα μανιτάρια και οι πιπεριές συνοδεύουν τα μανιτάρια και μας χαρίζουν ένα δροσιστικό σουβλάκι που μπορεί να σερβιριστεί και σε κάποιο bbq.

Σουβλάκι χορτοφαγικό με φακοκεφτέδες
Αυτό το σουβλάκι με τους κεφτέδες από φακές, το χειροποίητο τζατζίκι και τις πίτες ολικής αλέσεως είναι και πολύ υγιεινό και πολύ νόστιμο. Αν θέλετε να κάνετε τη συνταγή vegan, τότε αντικαταστήστε το γιαούρτι με μία φυτική εναλλακτική, ή με κάποια φυτική μαγιονέζα.

Σουβλάκια μανιταριών στη σχάρα με σάλτσα chimichurri
Αυτά τα σουβλάκια θα γίνουν ανάρπαστα στα φιλικά τραπέζια και bbq και θα τα απολαύσουν όλοι, vegan ή μη. Ψήνονται στη σχάρα και έχουν το άρωμα ενός ξεχωριστού μείγματος μπαχαρικών που μπορείτε να το φτιάξετε πολύ εύκολα.

«Όρθια» σουβλάκια λαχανικών
Για τους vegetarians της παρέας, αλλά και για όσους αναζητούν ένα διαφορετικό συνοδευτικό για κρέας ή ψάρι, αυτά τα σουβλάκια λαχανικών είναι ιδανική πρόταση. Τα απολαμβάνετε παρέα με ένα ποτήρι μπίρα.