Ο Dominique Ansel θεωρείται ένας από τους καλύτερους pastry chef του κόσμου και όχι άδικα. Η πιο δημοφιλής δημιουργία του, το cronut (συνδυασμός κρουασάν και ντόνατ) ήταν αυτή που τον έκανε παγκοσμίως γνωστό το 2013.

Πλέον, ο διάσημος σεφ έχει πολλά δικά του ζαχαροπλαστεία στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Λοδίνο. Οι γλυκές δημιουργίες του έχουν αλλάξει σημαντικά το χώρο της ζαχαροπλαστικής, με τον ίδιο να παραδέχεται ότι συχνά βρίσκει έμπνευση σε απλά καθημερινά πράγματα, όπως μία φέτα καρπούζι, ένα χάμπουργκερ ή ένα πρέτζελ.

Παρακάτω θα βρείτε 9 από τις πιο ευφάνταστες δημιουργίες του:

Grilled Cheese Cheesecake:
Το συγκεκριμένο γλυκό είναι μέρος του νέου μενού ενός από τα εστιατόριά του, που αντλεί έμπνευση από φαγητά της παιδική μας ηλικίας. Κομμένο διαγώνια, μοιάζει πραγματικά με τα τοστάκια που τρώγαμε κάθε μέρα σαν παιδιά. Κι όμως δεν έχει μπει ούτε για λίγο στην τοστιέρα! Το cheesecake είναι φτιαγμένο από κρεμώδες τυρί ρικότα, το οποίο καψαλίζεται ελαφρά. Στο κέντρο του έχει μια στρώση από βελούδινη κρέμα λεμόνι, ενώ η επιφάνειά του γίνεται σούπερ τραγανή χάρη στην κρούστα από κρακεράκια.

Mango Passion Fruit Soft Server Taco:
Σε αυτά τα γλυκά τάκος η τορτίγια έχει δώσει τη θέση της στην τραγανή βάφλα, η οποία γεμίζεται με λαχταριστό παγωτό μηχανής με γεύση μάνγκο και φρούτο του πάθους. Το επιδόρπιο στο τέλος γαρνίρεται με μία σάλτσα από φράουλες και ακτινίδιο, πριν σερβιριστεί στον πελάτη.

What-a-Melon Soft Serve:
Μία φέτα από δροσερό καρπούζι, γεμίζεται με λαχταριστό παγωτό μηχανής με γεύση καρπούζι και διακοσμείται με «κουκούτσια» από μαύρη σοκολάτα. Μπορείτε να σκεφτείτε καλύτερο καλοκαιρινό γλυκό;

Blossoming Hot Chocolate:
Πρόκειται για μία κούπα με σπιτικό ρόφημα ζεστής σοκολάτας, η οποία γαρνίρεται με ένα λουλούδι από marshmallow, το οποίο «ανθίζει» μόλις τοποθετηθεί μέσα στην κούπα.

Pretzel:
Το συγκεκριμένο γλυκό αποδίδει φόρο τιμής σε ένα από τα πιο δημοφιλή street food του Μανχάταν. Το πρέτζελ είναι φτιαγμένο από μους, καραμέλα και φυστικοβούτυρο και είναι τοποθετημένο πάνω σε μία τραγανή μπισκοτένια βάση.

Kiwi Sorbet Bar:
Πρόκειται για ένα δροσερό γλυκό φτιαγμένο από σορμπέ ακτινίδιο και παγωτό βανίλια. Η μπάρα παγωτού βυθίζεται σε πλούσια σοκολάτα γάλακτος και ύστερα σε ένα «χνουδωτό» μυστικό υλικό, που της δίνει τη χαρακτηριστική υφή του φρούτου. Μην σας ξεγελάνε τα «σποράκια» στη μέση, είναι στην πραγματικότητα παπαρουνόσποροι!

Pineapple Passion Fruit Tart:
Η συγκεκριμένη τάρτα αποτελεί στην ουσία ένα σάντουιτς με μπισκότα, που στο κέντρο περιέχει κομπόστα ανανά, μους μοσχολέμονου και γκανάζ από φρούτο του πάθους. Δεν είναι αξιαγάπητη;

Chocolate Mousse & Ganache “Burger”:
Σε αυτό το μπέργκερ τα ψωμάκια έχουν δώσει τη θέση τους σε λαχταριστά macaron με ψημένο σουσάμι, το μαρούλι στη γκανάζ από φυστίκι, η ντομάτα στο ζελέ φράουλα και το μπιφτέκι στη μους σοκολάτας. Γιαμ!

Pop Fleur:
Πρόκειται για ένα παγωμένο γιαούρτι με γεύση wakamomo, ένα σπάνιο ροδάκινο από την Ιαπωνία. Θυμίζει τα δικά μας «Σπρώξε-Γλύψε», μόνο που αυτά «ανθίζουν» μόλις τα σπρώχνεις!