Ξέρετε πόσο μας αρέσουν οι εκπομπές μαγειρικής και μόλις ανακαλύψουμε κάποια καλή αμέσως μοιραζόμαστε και μαζί σας τις εντυπώσεις μας, για να την παρακολουθήσετε.

Η πιο πρόσφατη ανακάλυψη μας είναι το «Nadiya’s Time To Eat», που έκανε σχετικά πρόσφατα πρεμιέρα στο Netflix και ήταν από τις καλύτερες -και σίγουρα πιο λαχταριστές- παρέες εν μέσω καραντίνας. Παρουσιάστρια της βρετανικής αυτής εκπομπής μαγειρικής είναι η Nadiya Hussain, νικήτρια της 6ης σεζόν του βρετανικού Bake-Off, το 2015. Στόχος της, να μας μάθει να μαγειρεύουμε απλές και γρήγορες συνταγές, που λύνουν τα χέρια ειδικά σε εργαζόμενους γονείς που έχουν να ετοιμάσουν γεύμα για ολόκληρη οικογένεια.

Χρησιμοποιώντας απλά υλικά και χωρίς να διστάζει στιγμή να αξιοποιήσει υλικά που υπάρχουν έτοιμα σε κονσέρβες -κάνοντας μικρές «κλεψιές» όπως χαρακτηριστικά λέει η ίδια-, φτιάχνει μέσα σε λίγα λεπτά νόστιμα φαγητά που μπορούν να χορτάσουν μια οικογένεια. Δίπλα τους και γλυκά για όλες τις ώρες, που τα κάνει να μοιάζουν τόσο απλά στην εκτέλεση τους, ώστε το επιδόρπιο δεν θα λείψει ποτέ ξανά από τα τραπέζια σας.

Πέρα από τις μαγειρικές στην κουζίνα της, σε κάθε ένα από τα 7 επεισόδια της εκπομπής, η Nadiya επισκέπτεται και από μία οικογένεια στη Βρετανία, που αντιμετωπίζει δυσκολίες στην προετοιμασία φαγητού- είτε λόγω έλλειψης χρόνου είτε λόγω έλλειψης μαγειρικής εμπειρίας. Εκεί, τους βοηθάει να ετοιμάσουν εύκολες και απολαυστικές συνταγές. Παράλληλα, σε κάθε επεισόδιο επισκέπτεται και από ένα εργοστάσιο που παράγει κάποιο από τα υλικά που χρησιμοποιεί, παρουσιάζει τη διαδικασία παραγωγής και δεν διστάζει να συμμετάσχει και η ίδια, αν και με όχι μεγάλη επιτυχία κάθε φορά.

Γιατί μας άρεσε; Γιατί οι συνταγές της είναι όντως απλές και σε γλιτώνουν από το άγχος μιας πολύωρης προετοιμασίας, μπορούν να δώσουν ένα νόστιμο γεύμα για μια οικογένεια με σχετικά οικονομικά υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα, ενώ δεν λείπουν και τα ελληνικά υλικά όπως η φέτα, που φέρνουν τις συνταγές κοντά στα δικά μας δεδομένα. Βάλτε τη στη λίστα σας στο Netflix με την πρώτη ευκαιρία, λοιπόν.

Δείτε το τρέιλερ της εκπομπής:

Δείτε επίσης:
Σεφ σε καραντίνα: Διάσημοι σεφ μαγειρεύουν στο Instagram

Μένουμε σπίτι: 10 ταινίες με πρωταγωνιστή το φαγητό

Ugly Delicious: Με αυτή την εκπομπή μαγειρικής θα κολλήσεις άσχημα

Το άρθρο της εβδομάδας