Ετοιμάζουμε μπάρμπεκιου για 2, με τις πιο εύκολες και νόστιμες συνταγές για γαρίδες, κεμπάπ και ροδάκινα στη σχάρα.

1. Γαρίδες με κιμά λουκάνικου, στο αλουμινόχαρτο
20 λεπτά | Εύκολο | Για 2 άτομα

Υλικά
8 γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες, κρατάμε μόνο το κεφάλι
40 γρ. κιμά από λουκάνικο καυτερό της αρεσκείας μας
1 σκελίδα σκόρδο, σε φέτες
1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί
μερικά φυλλαράκια μαϊντανό
ψωμί ζεστό, για το σερβίρισμα
λεμόνι, για το σερβίρισμα
αλάτι

Διαδικασία:
Παίρνουμε ένα μεγάλο διπλό κομμάτι αλουμινόχαρτο και σηκώνουμε τις άκρες περιμετρικά. Απλώνουμε μέσα τις γαρίδες, πασπαλίζουμε από πάνω τον κιμά λουκάνικου, αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο, το κρασί και κλείνουμε πολύ καλά το πακέτο με άλλο ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στο BBQ για 10΄, ανοίγουμε το πακέτο, γαρνίρουμε με μαϊντανό και συνοδεύουμε με ζεστό ψωμί και λεμόνι αν μας αρέσει. Εναλλακτικά, ψήνουμε τις γαρίδες σε ταψί σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220°C στον αέρα για 10΄-12΄.

2. Αρνίσια κεμπάπ
30 λεπτά +60΄ αναμονή | Εύκολο | Για 2 άτομα

Υλικά
300 γρ. αρνίσιο κιμά, περασμένο δύο φορές
1 ασπράδι αυγού
4 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
1 μικρό κλ. δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
20 ml γάλα, πλήρες
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Για το μίγμα μπαχαρικών
½ κοφτό κουτ. γλυκού κανέλα
1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή, σε σκόνη
½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
1/3 κουτ. γλυκού γλυκάνισο, σε κόκκους
3 κόκκους μπαχάρι
½ μικρό λεμόνι, το ξύσμα

Για το σερβίρισμα
1 ντομάτα κομμένη
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
150 γρ. πλιγούρι βρασμένο

Μπαχαρικά: Σε ένα μούλτι βάζουμε την κανέλα, τα δύο είδη πάπρικας, το γλυκάνισο, το μπαχάρι, το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πούδρα. Αδειάζουμε το μίγμα μπαχαρικών σε ένα βαθύ μπολ και ύστερα ρίχνουμε μέσα τον κιμά, το ασπράδι, τα φύλλα δυόσμου, το δεντρολίβανο, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.

Πλάθουμε το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξει και κατόπιν πλάθουμε κεμπάπ των 50 γρ. περίπου. Τα ψήνουμε στο BBQ για περίπου 8΄-10΄ γυρίζοντάς τα τακτικά να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Εναλλακτικά, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι ή μια γκριλιέρα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 5΄ από την κάθε πλευρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ψηθούν, τα σερβίρουμε ζεστά μαζί με ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και πλιγούρι βρασμένο.

3. Ψητά ροδάκινα με σαντιγί καρύδας & κρέπες
40 λεπτά | Εύκολο | Για 2 άτομο

Υλικά
4 κρέπες έτοιμες, κατεψυγμένες, ζεσταμένες

Για τα ροδάκινα
3 ροδάκινα, κομμένα στη μέση
½ κουτ. γλυκού κανέλα
1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη + λίγη επιπλέον για το σερβίρισμα

Για τη σαντιγί με γάλα καρύδας
200 ml κρέμα καρύδας ή γάλα καρύδας κρύα
30 γρ. μέλι
1 βανίλια

Ροδάκινα: Κόβουμε τα ροδάκινα στη μέση και βγάζουμε τα κουκούτσια. Τα πασπαλίζουμε με την κανέλα και την άχνη. Τα ψήνουμε στο BBQ για 2΄-3΄ από την κάθε πλευρά μέχρι να μαυρίσουν ελαφρώς. Εναλλακτικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί (με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω). τα ψήνουμε για περίπου 25΄ με 30΄ και τα διατηρούμε ζεστά.

Σαντιγί: Βάζουμε το γάλα ή την κρέμα καρύδας στο ψυγείο για 18-24 ώρες. Διαχωρίζουμε το στερεό μέρος του γάλακτος. Αν έχουμε κρέμα καρύδας, χρησιμοποιούμε όλη την κονσέρβα. Σε ένα μεταλλικό μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός το στερεό μέρος του γάλακτος για 1΄-3΄ και έπειτα προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε για 2΄ ακόμα. Σερβίρουμε τα ψητά ροδάκινα με τις κρέπες ζεσταμένες, τη σαντιγί καρύδας και λίγη επιπλέον άχνη.

Φωτογραφίες: Mike English

Το άρθρο της εβδομάδας