Στο Betty’s Bakery το ψωµί είναι αποτέλεσµα µαγείας: µόνο µε αλεύρι και νερό δηµιουργούν ψωµιά που κανείς δεν µπορεί να ξεχάσει.

H αγάπη και το πάθος να προσφέρει στην κοινωνία µέσα από ένα καλό ζυµωτό ψωµί, χειροποίητο, από 100% οργανικό αλεύρι, οδήγησε τη δραστήρια Ελισάβετ Κουλούρη στη δηµιουργία του Betty’s Bakery, το 2016.

Ο άνθρωπος πίσω από την ιδέα
Έπειτα από µια επιτυχηµένη πορεία στον χώρο της επικοινωνίας και του marketing, η Ελισάβετ αποφάσισε να ασχοληθεί µε άλλα πράγµατα. «Συνεργάστηκα µε κοινωνικές επιχειρήσεις κάνοντας consulting σε επικοινωνία και marketing και συνειδητοποίησα την οµορφιά τού να έχεις τη δική σου επιχείρηση και να ωφελείς την κοινωνία. Έπειτα, τυχαία, παρακολούθησα ένα σεµινάριο παραγωγής ψωµιού στην Αγγλία και ενθουσιάστηκα. Ακολούθησε ένα µεταπτυχιακό στην καταπολέµηση της φτώχειας και στις κοινωνικές επιχειρήσεις και κάπως έτσι ξεκίνησα…» δηλώνει υπερήφανα η ίδια.

Πάνω από όλα ποιότητα
Η Ελισάβετ αντιλήφθηκε το κενό που υπήρχε στην ελληνική αγορά για ποιοτικό ψωµί µε προζύµι. «Σκέφτηκα ότι είναι πολύ σηµαντικό αυτό που θα κάνω από τη µία να έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και από την άλλη να έχει υψηλή ποιότητα. Πήρα τη συνειδητή απόφαση, λοιπόν, οτιδήποτε έµπαινε µέσα στο ψωµί να έχει ταυτότητα». Μετά από αναζήτηση και ταξίδια 6-7 µηνών σε όλη την Ελλάδα προµηθεύεται το αλεύρι της από το Βιολογικό Αγρόκτηµα Αδελφών Κιζιρίδη στο χωριό Γερακαριό του Νοµού Κιλκίς και το Αγρόκτηµα Παπαγεωργίου στο Μπουραζάνι Κόνιτσας, βότανα από τη Daphnis and Chloe, µέλι από τον Μελισσοκοµικό Σύλλογο Σίφνου, αλάτι από τα Κύθηρα και το Μεσολόγγι, ελαιόλαδο από το LIA Cultivators.

Το Bakery µεγάλωσε
Πλέον στεγάζεται σε νέο χώρο στον Βοτανικό, σε ένα παλιό φανοποιείο που µεταµορφώθηκε για να καλύψει την ολοένα αυξανόµενη ζήτηση. Στον ίδιο χώρο της παραγωγής προγραµµατίζονται και σεµινάρια όπου η Ελισάβετ θα µοιράζεται τις τεχνικές της για τη δηµιουργία προζυµιού και ψωµιού. Το ψωµί της το βρίσκουµε σε διάφορες εκδοχές, όπως πολύσπορο µε κουρκουµά και µπούκοβο, µε χαρουπάλευρο και καρύδι, 100% µονόκοκκο & δίκοκκο -χωρίς αλάτι- αλλά και εποχικά, όπως λευκό µε λεβάντα και µέλι (άνοιξη – καλοκαίρι) ή χωριάτικο µε θυµάρι και ελαιόλαδο (καλοκαίρι – φθινόπωρο). Τι κάνει το ψωµί που περισσεύει; «Προσπαθώ να δώσω αξία στο ψωµί γιατί το θεωρούµε πολύ δεδοµένο. Δεν είναι έτσι. Εχει αγάπη, ολόκληρη διαδικασία για να γίνει, δεν µπορείς απλά να το πετάξεις. Οπότε το στέλνουµε στον Σύλλογο “Μπορούµε”, που φροντίζει να µην πηγαίνει καµία µερίδα χαµένη». Τα όνειρά της; «Να γίνει το Betty’s Bakery ένα σηµείο αναφοράς για ποιοτικό φαγητό και όχι µόνο για ψωµί». Βρίσκουµε τα ψωµιά της σε ντέλι, ενώ δουλεύει και µε προπαραγγελίες ή/και µηνιαία συνδροµή.

info
Κασσάνδρας 10, Βοτανικός, τηλ.: 6944 600896.