Χειροποίητα αναψυκτικά, από φυσικούς χυμούς φρούτων σε συνδυασμό με βότανα και άλλα ιδιαίτερα υλικά, είναι η δροσερή πρόταση της bfresh από τη Χαλκίδα.

Ο Βασίλειος Ρουμπής, CEO και ιδρυτής της «bfresh spitiko», υπήρξε για χρόνια προπονητής τένις, με αποτέλεσμα να είναι οπαδός του υγιεινού τρόπου ζωής. Παράλληλα, ασχολιόταν με συστήματα επεξεργασίας νερού σε χώρους εστίασης και έτσι είχε εικόνα τι προσέφεραν στους πελάτες τους καφέ, μπαρ και εστιατόρια. Διαπίστωσε λοιπόν ότι υπήρχε έλλειψη σε υγιεινά αναψυκτικά και αποφάσισε να φτιάξει τα δικά του. «Το 2009 ξεκίνησα να φτιάχνω αναψυκτικά πειραματικά, στην κουζίνα του σπιτιού μου. Χρειάστηκαν πολλές δοκιμές μέχρι να καταλήξω στις συνταγές», αναφέρει ο κ. Ρουμπής, εξηγώντας πώς ξεκίνησαν όλα.

Αναψυκτικά στο βαζάκι
Η προτροπή ενός συνεργάτη του να τα επεκτείνει εκτός των ορίων της κουζίνας του, οδήγησε στη δημιουργία της «bfresh spitiko», το 2012. «Στη μονάδα μας παράγουμε 9 διαφορετικές γεύσεις αναψυκτικών, από λεμόνι, ρόδι, μήλο και βύσσινο, τα οποία προμηθευόμαστε από επιλεγμένους Ελληνες παραγωγούς. Για τη σειρά των βιολογικών αναψυκτικών δηλαδή, επιλέγουμε πιστοποιημένους βιολογικούς καλλιεργητές εσπεριδοειδών από την Πελοπόννησο. Οπως δηλώνει το όνομά τους, είναι φρέσκα, παράγονται δηλαδή από φρέσκα φρούτα, χωρίς προσθήκη ζάχαρης και συντηρητικών, δίνοντας μια αίσθηση σπιτικού προϊόντος. Ξεχωρίζουν δε, γιατί συνδυάζουν φρούτα με ιδιαίτερα υλικά, όπως τσάι του βουνού, τσίλι, χαμομήλι και μαστίχα Χίου. Στην παρασκευή τους, από την άλλη, προσπαθούμε να διατηρούμε κάποια στάδια χειροποίητα. Το στύψιμο των λεμονιών για παράδειγμα γίνεται στο χέρι, 24 ώρες από τη στιγμή που θα συλλεχθούν από το χωράφι», μας λέει.

Τα αναψυκτικά bfresh χωρίζονται σε 3 κατηγορίες: «βιολογικό προϊόν» που περιλαμβάνει λεμονάδα με αγαύη ή τσίλι, «χαμηλές θερμίδες» που περιλαμβάνει λεμονάδα με πιπερόριζα ή μαστίχα Χίου και ρόδι με πράσινο τσάι με 6 θερμίδες ανά βαζάκι και τα «χωρίς προσθήκη ζάχαρης» με φυσικά σάκχαρα, που είναι ρόδι με τσάι του βουνού, μήλο με χαμομήλι ή περγαμόντο και βύσσινο. Το σερβίρισμα γίνεται στο βαζάκι που τα συνοδεύει, το οποίο περιλαμβάνει δοσομετρητή για να προστίθεται η σωστή αναλογία αναψυκτικού-νερού.

Σχεδιάζοντας το επόμενο βήμα
Βρίσκουμε τα αναψυκτικά bfresh σε καφέ, μπαρ, εστιατόρια και ξενοδοχεία. Για εύκολη αναζήτηση υπάρχει online διαδραστικός χάρτης στην επίσημη ιστοσελίδα, όπου βάζοντας τη διεύθυνση δίνει τα κοντινά σημεία πώλησης. Για απόλαυση στο σπίτι πάλι, πωλούνται και μέσω του e-shop τους. Παράλληλα, εξάγονται στο εξωτερικό – σε Κύπρο, Γερμανία, Δανία, Ισπανία, Ολλανδία, Ιρλανδία και Αυστραλία.

«Το επόμενο βήμα ήδη υλοποιείται και περιλαμβάνει τη δημιουργία μεγαλύτερου εργοστασίου στη Χαλκίδα και δίπλα τα δικά μας κτήματα όπου θα παράγουμε τα φρούτα για τα αναψυκτικά μας. Θέλουμε τα κτήματα αυτά να είναι και επισκέψιμα», καταλήγει ο κ. Ρουμπής.

info
Λεωφόρος Δροσιάς 19, Ξηρόβρυση, Χαλκίδα, τηλ.: 22210 60443, bfreshspitiko.gr