Στο φούρνο ή στη σχάρα, μαριναρισμένες ή όχι, με κάθε λογής μυρωδικά και αρτύματα συνοδευόμενες από πικάντικες ή πιο ήπιες γευστικά σάλτσες, οι μπριζόλες και το μπριζολίκι -ή αλλιώς χοιρινό καρέ- είναι από τις επιλογές που οι κρεατοφάγοι τιμούν και με το παραπάνω. Η ομάδα του Olivemagazine.gr ψήνει και σάς σερβίρει τις πιο λαχταριστές. Η επιτυχία τους θα φανεί στο χ(οι)ροκρότημα!

Χοιρινά… αποφθέγματα
«Αν θα έπρεπε να περιορίσω σε μία τις επιλογές κρέατος που πρέπει να καταναλώνω για το υπόλοιπο της ζωής μου, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αυτή θα ήταν το χοιρινό» είχε πει ο James Beard, Αμερικανός μάγειρας με τον οποίο μάλλον θα συμφωνούσε και ο συγγραφέας Charles Dickens, που προγενέστερός του μεν, καλοφαγάς δε αφού έλεγε «αν ψάχνεις για θέμα, κοίτα στο χοιρινό», που πιθανολογούμε ότι με αυτή τη φράση από τις «Μεγάλες Προσδοκίες» του παρέπεμπε χαριτολογώντας στους άπειρους (εμπνευσμένους ίσως) τρόπους που μπορεί να μαγειρευτεί το χοιρινό κρέας. Στην προκλητικά ζουμερή σάρκα του χοιρινού κρέατος και την ακαταμάχητη γεύση του -ειδικά όταν μαγειρεύεται ψητό- αναφέρεται και ο Ιούλιος Βερν στις 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα με την ατάκα «Ήμουν μήπως πραγματικά εκστατικά χαρούμενος στη θέα του φρεσκοψημένου χοιρινού;», του Καθηγητή M. Aronnax.

Σάς ανοίξαμε την όρεξη; Δείτε τις παρακάτω συνταγές με χοιρινές αλλά και μοσχαρίσιες μπριζόλες και διαλέξτε ποια ταιριάζει καλύτερα στα δικά σας γούστα.

Χοιρινά μπριζολάκια στο φούρνο
Αυτά τα ζουμερά μπριζολάκια οφείλουν τη νοστιμιά τους στο υπομονετικό μαρινάρισμα σε μαρινάδα από μπίρα, μέλι και μουστάρδα. Συνοδεύετε με σπιτική κέτσαπ. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα BBQ
Οι μπριζόλες είναι από τις δημοφιλέστερες επιλογές για μπάρμπεκιου. Για να γίνουν ακόμη πιο τρυφερές και γευστικές, ζητούν καλό μαρινάρισμα και μια πλούσια σάλτσα BBQ για να τις συνοδεύσει στο πιάτο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Χοιρινές μπριζόλες γεμιστές με Μετσοβόνε
Μπορούν οι μπριζόλες να γίνουν ακόμη πιο απολαυστικές; Σαφώς, αρκεί να τις μαρινάρετε με υπομονή και να τους προσθέσετε τα κατάλληλα υλικά, όπως τυρί Μετσοβόνε που τους χαρίζει ακόμα πιο νόστιμη γεύση. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Χοιρινές μπριζόλες ψητές με γλυκόξινη μαρινάδα
Αυτές οι μπριζόλες με γλυκόξινη μαρινάδα θα γίνουν η αγαπημένη σας επιλογή για BBQ παρέα με φίλους. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Χοιρινό μπριζολίκι στο φούρνο με σάλτσα από κρεμμυδάκια και δαμάσκηνα
Το χοιρινό καρέ λέγεται και μπριζολίκι και πρόκειται για ένα ενιαίο κομμάτι που περιλαμβάνει 5-6 χοιρινές μπριζόλες τουλάχιστον ενωμένες. Θα πρέπει να το περιποιηθεί λίγο ο χασάπης σας και να καθαρίσει τα κόκκαλα. Κάποιες φορές αφήνει μόνο το στρογγυλό φιλέτο. Μια πολύ ωραία πρόταση για το κυριακάτικο αλλά και το γιορτινό τραπέζι σας. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Μπριζολίκι χοιρινό με θυμάρι και κρεμμυδάκια εσαλότ
Το μυστικό της νοστιμιάς σε αυτό το μπριζολίκι είναι η τραγανή πέτσα, την οποία θα ετοιμάσετε με προσοχή αλλά χωρίς καθόλου κόπο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Τα… μοσχαναθρεμένα

Μοσχαρίσιες μπριζόλες σε μαρινάδα κόκκινου κρασιού
Αυτές οι μπριζόλες με κρασάτη μαρινάδα θα γίνουν η αγαπημένη σας επιλογή για BBQ παρέα με φίλους και παγωμένη μπίρα, στον κήπο ή τη βεράντα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Μοσχαρίσια μπριζόλα με ψητές πατάτες και σάλτσα τσιμιτσούρι
Ζουμερές μοσχαρίσιες μπριζόλες που συνοδεύουμε με πατάτες τρυφερές εσωτερικά, τραγανές εξωτερικά και ταιριάζουμε με αργεντίνικη σάλτσα τσιμιτσούρι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με μαρινάδα βαλσαμικού ξιδιού ψημένες στο χαρτί
Οι μοσχαρίσιες μπριζόλες δεν θέλουν πολύ ψήσιμο γιατί στεγνώνουν. Με αυτήν τη μαρινάδα κι αυτό το ψήσιμο θα γίνουν λουκούμι. Την ίδια μαρινάδα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ψήσετε στο φούρνο αρνάκι ή άλλο κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με αρωματικό βούτυρο
Ζουμερές μοσχαρίσιες μπριζόλες με πιπεράτη μαρινάδα και σερβιρισμένες με αρωματικό βούτυρο, που αναδεικνύει τέλεια τη γεύση τους. Για ιδανικό ψήσιμο ανάλογα με τα γούστα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα θερμόμετρο κρέατος. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Δείτε μερικές νόστιμες σάλτσες για να τα συνοδεύσετε ΕΔΩ