Μαρινάτος, σε μπρουσκέτες, στη λαδόκολλα, σε κεφτέδες ή όπου τραβάει η όρεξή σας, ο γαύρος είναι από τα ψάρια που το ελληνικό τραπέζι αγαπά πολύ. Προτείνουμε λοιπόν 6 νόστιμους τρόπους να τον απολαύσετε.

Μπρουσκέτες με γαύρο μαρινάτο
Ο μαρινάτος γαύρος φτιάχνεται πολύ εύκολα και είναι εξαιρετικός μεζές για τη μπίρα σας. Αντί να τον σερβίρετε σκέτο σε πιατάκια βέβαια, μπορείτε να φτιάξετε μαζί του και νόστιμες μπρουσκέτες. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Ψητές πιπεριές Φλωρίνης με μαριναρισμένο γαύρο
Η δροσερή και αρωματική σαλάτα γαύρου γίνεται ιδανική γέμιση για τις ψητές πιπεριές, δημιουργώντας ένα νόστιμο και πολύ αρωματικό μεζέ για να συνοδέψετε ούζο και τσίπουρο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Γαύρος στη λαδόκολλα με ντομάτα και μυρωδικά
Το γαυράκι τυλίγεται στη λαδόκολλα και γίνεται ένας απίστευτος μεζές για ούζο και τσίπουρο, έυκολος και πεντανόστιμος. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Γαυροκεφτέδες με ντομάτα
Ένας νοστιμότατος μεζές που θυμίζει τους κυκλαδίτικους ντοματοκεφτέδες. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Γαύρος μαρινάτος με άνηθο και κόλιανδρο
Ολόφρεσκο ψαράκι, γαύρος στην περίπτωσή μας, μαριναρισμένος σε ξίδι και αλάτι, αρωματισμένο με άνηθο, κόλιανδρο και μπούκοβο θα γίνει ο καλύτερος μεζές μαζί με το ουζάκι ή τσιπουράκι σας. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Χαμψοπίλαφο στο φούρνο
Χαμψί λένε το γαύρο στα ποντιακά και είναι τουρκική λέξη. Το χαμψοπίλαφο, λοιπόν, είναι μια νοστιμότατη παραδοσιακή συνταγή της Μαύρης Θάλασσας όπου ο γαύρος γίνεται περιτύλιγμα σε ένα πλούσιο αρωματικό πιλάφι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ