Από ότι φαίνεται οι ευρωπαϊκές σοκολάτες και οι αμερικανικές διαφέρουν, ως προς τη γεύση τους και υπάρχει λόγος για αυτό. Ας δούμε τις βασικές τους διαφορές:

Αρχικά, οι σοκολάτες στην Ευρώπη έχουν πιο κρεμώδη υφή, ενώ έχουν και άλλα συγκεκριμένα στάνταρτ ( σε σχέση με της Αμερικής), καθώς περιέχουν τουλάχιστον 14% σε συστατικά γάλακτος, ενώ στην Αμερική φτάνουν το πολύ μέχρι 12%. Αυτό σημαίνει ότι οι σοκολάτες στην Ευρώπη έχουν 3.5% λιπαρά από το γάλα, σε αντίθεση με της Αμερικής που έχουν το πολύ μέχρι 3.39%.

Οι ευρωπαϊκές σοκολάτες έχουν επίσης πολύ μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο, επομένως έχουν και πιο έντονη γεύση. Και μιας και οι Ευρωπαίοι καταναλώνουν περισσότερο κακάο κατά 40% σε σχέση με τους πολίτες των ΗΠΑ, αυτό τους κάνει να έχουν πιο εκλεπτυσμένο γούστο πάνω στο θέμα σοκολάτα. Μπορεί, ενδεχομένως, να μη σας φαίνονται ιδιαίτερες αυτές οι διαφορές μεμονωμένες, ωστόσο όλες μαζί συνθέτουν μια διαφορετική γεύση σοκολάτας.

Τέλος, μια άλλη διαφορά είναι ότι στην Αμερική χρησιμοποιούν πολύ βουτυρικό οξύ στις σοκολάτες (μια ουσία που κάνει κάπως πιο όξινη τη γεύση), ώστε να διατηρούνται για μεγαλύτερο διάστημα βρώσιμες. Τέλος, ας μην ξεχνάμε πως οι σοκολάτες στην Ευρώπη έχουν την καλύτερη φήμη και προέρχονται κυρίως από την Ελβετία και την Αυστρία.

Διαβάστε επίσης:
Selfish: Το βραβευμένο animation για το πώς τα πλαστικά καταλήγουν στο πιάτο μας

Λύθηκε το μυστήριο προέλευσης του ισπανικού κρασιού αλμπαρίνιο

Κουρκουμάς: 8 τρόποι να τον βάλεις στην κουζίνα σου

Το άρθρο της εβδομάδας