Το 2020 φτάνει στο τέλος του -επιτέλους- και η Google, όπως κάθε χρόνο εξέδωσε την ετήσια έκθεσή της «Year in Search», με τα δημοφιλέστερα αποτελέσματα αναζήτησης για κάθε χώρα του πλανήτη.

Όσον αφορά το κομμάτι των συνταγών, η λίστα έχει πολύ ενδιαφέρον…

1. Dalgona Coffee
Ξεκίνησε από τη Νότια Κορέα, όμως, έγινε αρκετά δημοφιλής στη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο, ίσως γιατί μοιάζει αρκετά στον δικό μας φραπέ. Δείτε ΕΔΩ.

2. Ψωμί
Σε αυτή την περίπτωση η καραντίνα έπαιξε καταλυτικό ρόλο, καθώς οι περισσότεροι από εμάς ήθελαν να δοκιμάσουν την τύχη τους στην τέχνη του ψωμιού. Δείτε πως να φτιάξετε ψωμί ΕΔΩ.

3. Τσουρέκι
Το τσουρέκι γεμίζει το σπίτι μας με τα πιο όμορφα αρώματα. Δεν χρειάζεται να είναι Πάσχα για να απόλαύσουμε ένα  τσουρέκι με ένα ζεστό ρόφημα. Σε αυτή τη συνταγή που σάς δίνουμε το τσουρέκι έχει γέμιση μήλο. Δείτε ΕΔΩ.

4. Γαριδομακαρονάδα
All time classic πιάτο που το αγαπούν σχεδόν όλοι. Nόστιμο πιάτο, που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα. Δείτε ΕΔΩ.

5. Κρέπες
Γεμιστές με τυριά, αλλαντικά, λαχανικά ή ό,τι άλλο σας αρέσει και διπλωμένες στη μέση, σε ρολά, μαντηλάκια, πουγκιά ή και σε στρώσεις. Oι κρέπες πάνε με όλα και τρώγονται όποια όλες τις ώρες. Δείτε ΕΔΩ τη βασική συνταγή για το μίγμα.

6. Pancakes
Τα pancakes είναι η απόλυτη τάση του 2020. Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι συνώνυμο σχεδόν με το brunch! Δείτε ΕΔΩ την πρότασή μας.

7. Παπουτσάκια
Κλασικά μαμαδίστικα και αγαπημένα. Τα παπουτσάκια λατρεύονται άπό μικρούς και μεγάλους σε όλες τις παραλλαγές τους. Δείτε ΕΔΩ τη συνταγή τους.

8. Μαγειρίτσα
Φυσικά και έχει σημασία να είναι πετυχημένη η μαγειρίτσα μας το Πάσχα, οπότε λογικό να την ψάχνουν οι χρήστες.

9. Φανουρόπιτα
Στις 27 Αυγούστου γιορτάζει ο Άγιος Φανούριος και η συγκεκριμένή πίτα γίνεται πρός τιμήν του για να «φανερώσει» πράγματα. Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.

10. Λουκουμάδες
Εύκολοι, γρήγοροι και λαχταριστοί. Αν ο ελληνικός καφές είχε παρέα σίγουρα θα ήταν οι λουκουμάδες σε οποιαδήποτε παραλλαγή. Δείτε ΕΔΩ συνταγές.

Δείτε επίσης:
Οι 5 πιο δημοφιλείς φθινοπωρινές σούπες, σύμφωνα με τη Google

συνταγές που έψαξαν -στην καραντίνα- οι περισσότεροι χρήστες στην Google

Ποιες ήταν οι 10 κορυφαίες αναζητήσεις συνταγών το 2019 στην Ελλάδα;

 

Το άρθρο της εβδομάδας