Το καλοκαίρι επιζητούμε δροσιστικές και εύκολες συνταγές όχι μόνο για κυρίως πιάτα αλλά και για ορεκτικά και σνακ! Το αγγούρι, ένα από τα κύρια συστατικά της χωριάτικης σαλάτας μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε ένα πανεύκολο συνοδευτικό που ταιριάζει υπέροχα με όλα τα φαγητά σε οικογενειακά, φιλικά τραπέζια ή βραδιές μπάρμπεκιου.
Η συνταγή που προτείνουμε είναι μαριναρισμένα αγγούρια με εκχύλισμα λεμονιού. Η διαφορά της από τις συνηθισμένες σαλάτες με αγγούρι είναι το λεμόνι. Και μάλιστα δεν περιέχει χυμό λεμονιού αλλά εκχύλισμα. Το εκχύλισμα έχει πιο συμπυκνωμένη υφή ενώ έχει και πιο δυνατό άρωμα σε σχέση με τον χυμό λεμονιού. Παρασκευάζεται από τις φλούδες του λεμονιού και για αυτό είναι και έντονη η γεύση του.

Πώς παρασκευάζεται η σαλάτα
Για να παρασκευάσετε τη συγκεκριμένη σαλάτα είναι προτιμότερο να επιλέξετε τα μικρά αγγουράκια, αλλά εννοείται ότι γίνεται και με τα κλασικά αγγούρια. Οποία και να επιλέξετε, αφού τα καθαρίσετε, τα κόβετε σε ροδέλες, τις οποίες στη συνέχεια κόβετε στη μέση.
Η μαρινάδα είναι πανεύκολη, με κύριο συστατικό το εκχύλισμα λεμονιού, που θα βρείτε σε σουπερμάρκετ.
Αφού ανακατεύσετε καλά το αγγούρι με τη μαρινάδα, τότε θα χρειαστεί λίγος χρόνος στο ψυγείο για να «ξεκουραστεί» και να «δέσει». Θέλει τουλάχιστον δύο ώρες αλλά το ιδανικό θα ήταν να το αφήσετε 5-10 ώρες, δηλαδή να το ετοιμάσετε το πρωί και να το καταναλώνετε το βράδυ.

Υλικά για 4 άτομα
3 μεγάλα αγγούρια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
2/3 φλιτζανιού λευκό ξίδι
6 κουτί. σούπας λευκή ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Τοποθετούμε τα κομμένα αγγούρια σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύουμε το λευκό ξίδι, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα αγγούρια, ανακατεύοντας καλά, για να πάει παντού.
Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες προτού σερβίρουμε.

Δείτε επίσης:
6 δημιουργικές -και light- συνταγές με αγγούρι

Viral video δείχνει πώς να αφαιρέσεις την πικρή γεύση από το αγγούρι

Η χρήση του αγγουριού που δεν είχες ποτέ φανταστεί