Μπορεί οι γιατροί να μην εγκρίνουν τις διατροφικές της επιλογές, αλλά, αφού μάθαμε για τη 104χρονη με μυστικό μακροζωίας τα πολλά αναψυκτικά, αποφασίσαμε να κάνουμε την έρευνά μας και να μάθουμε και άλλα τέτοια παράξενα μυστικά από ηλικιωμένους 100+ ετών.

Χοτ ντογκς
Τι και αν οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι τα επεξεργασμένα κρέατα είναι απίστευτα βλαβερά για την υγεία, η Helen Diekmanm, η οποία πέθανε στα 100, πίστευε ότι τα χοτ ντογκς είναι το μυστικό της μακροζωίας της. Έτρωγε τρία κάθε βδομάδα και φυσικά τα συνόδευε με αναψυκτικό διαίτης.

Αλκοόλ
Όταν η Nancy Lamperti έκλεισε τα 101 το 2013 αποκάλυψε σε συνέντευξή της ότι πίνει δύο ποτήρια κρασί κάθε μέρα με το μεσημεριανό της, ένα στις 4 και ένα στις 6. Το ίδιο μυστικό μοιράζεται και η Agnes Fenton (110 ετών), η οποία εξήγησε στο ABC World News ότι πίνει 3 μπουκάλια κρασί και ουίσκι κάθε μέρα εδώ και 70 χρόνια. Το ουίσκι αγαπά και ο Mario Pops Rotelli (107 ετών), που όπως έχει πει σε συνέντευξή του βάζει ένα σφηνάκι ουίσκι κάθε μέρα στον καφέ του.

Μπέικον
Όταν η 105χρονη Pearl Cantrell ρωτήθηκε για το μυστικό της μακροζωίας της είπε απλά: «Σκληρή δουλειά και μπέικον». Πιο συγκεκριμένα, είπε ότι τρώει 3 φέτες τη μέρα.

Σκόρδο, μέλι, κανέλα, ελαιόλαδο και σοκολάτα
Αυτά θεωρούσε ο Bernando LaPallo, ο οποίος πέθανε στα 114, τα βασικά υλικά, που πρέπει να έχει ο καθένας μας στην κουζίνα του για καλή υγεία. Από τη διατροφή του βέβαια δεν έλειπαν και τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά, όπως είχε πει σε συνέντευξή του το 2011.

Ωμά αβγά
Η Emma Moreno, η οποία πέθανε στα 117 της, έτρωγε κάθε πρωί, από τότε που ήταν έφηβη, τρία ωμά αβγά, όπως γράφουν οι New York Times. Περί ορέξεως…

Χυλός βρώμης
Η Jessie Gallan, η οποία έζησε μέχρι τα 109, υποστήριζε ότι το μυστικό της μακροζωίας της ήταν ο ζεστός χυλός βρώμης, που έτρωγε κάθε πρωί, σύμφωνα με τη Huffington Post.

Σούσι
Η Misao Okawa που έζησε μέχρι τα 117 έτρωγε σούσι τουλάχιστον μία φορά κάθε μήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα της The Telegraph.