Νέα έρευνα συσχετίζει τη μεγαλύτερη κατανάλωση αλκοόλ με την έλευση της πανδημίας. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό σάιτ JAMA Network Open και επικεντρώθηκε σε δεδομένα από 1.540 ενήλικες των ΗΠΑ μεταξύ 30 και 80 ετών.

Οι ερευνητές της Rand Corporation (μη κερδοσκοπική οργάνωση), που πραγματοποίησαν την έρευνα, συμπέραναν πως η κατανάλωση αλκοόλ αυξήθηκε κατά 14% σε σχέση με το 2019 στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, η συχνότητα κατανάλωσης αλκοόλ αυξήθηκε κατά 17% μεταξύ των γυναικών και 19% μεταξύ των ατόμων ηλικίας 30 έως 59.

Ωστόσο, η βαριά κατανάλωση αλκοόλ στις γυναίκες αυξήθηκε κατά 41% από το 2019. «Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να έχει σημαντικές αρνητικές συνέπειες για την υγεία, οπότε αυτές οι πληροφορίες υποδηλώνουν έναν άλλο τρόπο όπου η πανδημία μπορεί να επηρεάζει τη σωματική και ψυχική υγεία των Αμερικανών»,δήλωσε ο Michael Pollard, επικεφαλής της μελέτης και κοινωνιολόγος.

Τέλος, από ότι φαίνεται υπήρξε αύξηση κατά 54% στις πωλήσεις αλκοόλ στις ΗΠΑ στα τέλη Μαρτίου σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ οι διαδικτυακές πωλήσεις αλκοόλ αυξήθηκαν κατά 262% από το 2019. Με βάση την έρευνα, αξίζει να επισημάνουμε πως η κατανάλωση αλκοόλ πρέπει να γίνεται με μέτρο, καθώς η υπέρ κατανάλωση μπορεί να έχει επιβλαβείς συνέπειες για την υγεία μας.

Διαβάστε επίσης:
Παγκόσμια Ημέρα Καφέ: 6 πράγματα που μάθαμε το 2020 για τον καφέ

4 τροφές με περισσότερη πρωτεΐνη από το αβγό

Ομοιοπαθητικός αποκαλύπτει το βότανο που μπαίνει σε όλες τις συνταγές και χαρίζει υγεία

 

Το άρθρο της εβδομάδας